avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... scutire de la plata impozitului auto pt.persoane cu ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

scutire de la plata impozitului auto pt.persoane cu handicap gr I

Am un copil cu handicap gr.I si as vrea sa stiu daca exista vreo scutire de la plata taxelor de drum sau a impozitelor pentru un turism detinut de tutorele legal.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: valica1 , utilizator 19:46, 19 Martie 2012
Art 28 din L nr 448/2007 republicata prin OUG nr 111/2010 si OG nr 124/2011
.Persoanele cu handicap ,detinatoare de autoturisme adaptate handicapului,
precum si persoanele care le au in ingrijire beneficaiza de scutire de la plata tarifului de utilizare a retelelor de drumuri nationale,prevazut in Ordonanta Guvernului nr 15/2002 privind introducerea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania,
aprobata cu modificari si completari prin Legea nr 424/2002 ,cu modificarile si completarile ulterioare
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Martie 2012
ynocentta, utilizator
Deci practic este scutit doar de plata rovinietei nu si de plata impozitului anual.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Familia care are in ingrijire copil cu handicap ( asistent maternal) ... Doina000 Doina000 Familia care are in ingrijire copil cu handicap ( asistent maternal) este scutita de impozit pe cladiri si taxa rovinieta ,conform legii 448/2006? (vezi toată discuția)
Persoane cu handicap accentuat truscamonika truscamonika Buna ziua , Conform Legii 193/2015 pentru modificarea Legii nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap s-a modificat ... (vezi toată discuția)
Impozit auto stefaniam stefaniam Buna,as vrea sa stiu daca o persoana care are grad de handicap accentuat este scutita de impozitul auto? (vezi toată discuția)