avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... cerere de antrenare raspundere
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

cerere de antrenare raspundere

Am fost in litigiu de munca ,cu firma la care am lucrat;am castigat drepturile salariale.Firma a intrat in faliment.Am apelat pentru inf. la lichidatorul judiciar;s-a depus cerere de antrenare a raspunderii-acceptata de instanta,hotaraste:Instanta obliga parata la plata unei sume.Raspunsul lichdatorului, catre mine:
societatea este in faliment,se radiaza ,nu aveti ce recupera.
Ori in urma deciziei instantei ca parata, persoana fizica nu-i asa, de data aceasta,sa plateasca ,eu nu-mi pot recupera banii?;s-au trebuie sa fac si eu o cerere ca cea de mai sus,fiind insa persoana fizica?
Cel mai recent răspuns: cdan10000 , utilizator 14:54, 19 Martie 2012
Cererea de atragere a raspunderii patrimoniale impotriva administratorului este facuta pentru ca acesta sa suporte intreg pasivul societatii, inclusiv creantele detinute de catre salariati impotriva societatii. Urmarirti evolutia dosarului si daca se admite, sentinta trebuie pusa in executare.
Dumneavoastra nu aveti calitate sa formulati aceasta cerere.
Buna ziua si va multumesc atat pentru raspuns, cat si pentru promptitudinea lui.
Asa cum am aratat anterior,instanta dispune obligarea paratului la suportarea pasivului ramas neacoperit in suma de ...,asta in procedura de insolventa ;proces ce s-a derulat ,spre sfarsit aproape in paralel cu al meu,Aici insa, m-am poticnit eu,in baza hotararii judecatoresti ,prin care instanta obliga parata sa-mi plateasca drepturile banesti,care este urmatorul pas,unde trebuie sa merg pentru a-mi recupera salariile pentru munca depusa?
si nu reusesc sa contactez parata.

cu stima:C.D.
Fiind creanta salariala, lichidatorul era obligat sa va inscrie in tabelul creditorilor, fara a fi nevoie ca dv. sa faceti o declaratie de creanta. Daca sunteti creditoe inscris la masa creala, mergeti la tribunal si solicitati legalizarea si investirea hotararii prin care s-a dispus atragerea raspunderii patrimoniale. Cu acea hotarare legalizata si investita mergeti la un executor judecatoresc pentru a demara executarea silita.
Stimata D-na,vin inca odata cu multumiri,atentia si raspunsurile acordate.Nu,nu am participat la aceasta intrunire a creditorilor,si cu toate ca nu sunt creditor,as fi mers,insa lucrez in alta localitate si am aflat prea tarziu despre aceasta.Concluzia mea ,din mesajul dvs.este limpede, in ce ma priveste.totul se invarte in jurul lichidatorului judiciar.

Va rog sa-mi permiteti sa mai profit un pic de bunavointa dvs.pentru inca un sfat ajutator.
Astazi am primit o alta comunicare de la un alt litigiu de munca ,cu alta firma, in care mi se da castig de cauza,pentru neplata orelor suplimentare:instanta obliga parata la plata acestor ore (in acest caz firma este viabila),astept cele 10 zile pentru recurs,dar urmatoarea mutare chiar nu stiu cum trebuie facuta.

Cu respect:C.D.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fosti angajati ma pot actiona in instanta daca firma este in stare de insolventa? Conrad Conrad Fosti angajati cu contract de 2 ore pot sa ma actioneze in instanta , adica pot sa actioneze in potriva firmei. Si daca pot, in cazul in care firma a declarat ... (vezi toată discuția)
Angajarea raspunderii personale a administratorului ContSters24701 ContSters24701 Sotul meu a avut o societate pe care nu prea a lucrat. La un moment dat a cumparat marfuri pe care le-a revandut unei firme din Galati , cu bilet la ordin fara ... (vezi toată discuția)
Insolventa-executare silita administrator ContSters145250 ContSters145250 Buna ziua, Am nevoie de un sfat in urmatoarea problema: In cadrul procedurii insolventei s-a pronuntat o hotarare prin care administratorul soc. este obligat ... (vezi toată discuția)