avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa-executare silita administrator
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa-executare silita administrator

Buna ziua,
Am nevoie de un sfat in urmatoarea problema:
In cadrul procedurii insolventei s-a pronuntat o hotarare prin care administratorul soc. este obligat sa suporte in totalitate pasivul societatii debitoare. Intrebarea mea este urmatoarea:
1.Noi fiind creditori inscrisi la masa credala, putem sa cerem executarea silita a averii debitorului daca nu s-a dispus inca inchiderea procedurii falimentului asupra societatii?
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 06:06, 19 Ianuarie 2011
Administratorul unei societati nu raspunde cu patrimoniul propriu, decat in limita aportului adus societatii respective.
Este asociat unic si administrator al societatii debitoare. Instanta prin sentinta a dispus atragerea raspunderii administratorului si obligarea acestuia la suportarea integrala a pasivului falitei.
daca hot a ramas definitiva/irevocabila puteti incepe demersurile.
este relativ neobisnuit insa faptul ca nu s-a inchis procedura
da si mie mi s-a parut ciudat....
trebuie sa solicit legalizarea cu mentiunea definitiva si irevocabila si investirea cu f. executorie, nu?
Multumesc!
Orice hotarare trebuie legalizata si investita cu formula executorie :) dupa caz.

Alte discuții în legătură

Executare silita ContSters145250 ContSters145250 Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Impotriva unui debitor de-al nostru s-a deschis procedura falimentului care s-a finalizat prin inchiderea ... (vezi toată discuția)
Cum se executa o sentinta de atragere??? MIXAM MIXAM Exista sentinta de atragere a raspunderii persoanelor responsabile promovata in temeiul art. 138 al. 1 lit a, prin care jud sindic a admis in parte actiunea ... (vezi toată discuția)
Insolventa lilianaG lilianaG dupa terminarea procesului ce va declara starea de insolventa care este urmatorul pas ptr recuperarea creantelor daca societatea nu are bunuri proprii?? (vezi toată discuția)