Buna ziua,
Am nevoie de un sfat in urmatoarea problema:
In cadrul procedurii insolventei s-a pronuntat o hotarare prin care administratorul soc. este obligat sa suporte in totalitate pasivul societatii debitoare. Intrebarea mea este urmatoarea:
1.Noi fiind creditori inscrisi la masa credala, putem sa cerem executarea silita a averii debitorului daca nu s-a dispus inca inchiderea procedurii falimentului asupra societatii?
Va multumesc mult!
Buna ziua .
Curios ,ca in Legea 85 ,scrie ca ,,o parte din pasiv" se poate suporta de administrator,nu pasivul in totalitate,cf.art.138 alin.1 din lege .
Marius Bote .
Probleme grave:O sa faci confuzie intre raspunderea asociatului si cea a administratorului !!! rusinica !!!
Nu e nevoie de investire cu formula executorie in COMERCIAL. doar legalizare.
In concluziune, te duci legalizezi sentinta comerciala si ultimul tabel fie cel definitiv , fie cel definitiv consolidat si urgent la executorul judecatoresc sa il executati pe administratorul societatii pe averea personala.
Da nu stiu de ce ?? dar miroase a cacialma.
Te sfatuiesc inainte de a incepe executarea sa vezi daca are ceva in patrimoniu, nu de alta dar sa nu avansezi aiurea banii la executor.
La cele scrise de dl bossman mai adaug urmatoarele pareri cu sfatul sa nu va grabiti cu executarea
- nu s-a inchis procedura deoarece cred ca mai sunt bunuri care trebuiesc valorificate de catre lichidator - ca urmare tabelul definiv va suferii modificari
- in urma executarii adm creantele din tabel se distribuie de catre executor conform art 123 din lege - cum in 99,99 % din dosare ANAF este prezent va incasa banii inaintea dvs
- soliciati jud sindic sa institue masuri asiguratorii asupra bunurilor adm in conformitate cu art 141
Insolventa
lilianaG
dupa terminarea procesului ce va declara starea de insolventa care este urmatorul pas ptr recuperarea creantelor daca societatea nu are bunuri proprii??
(vezi toată discuția)