avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Declaratie privind salariul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Declaratie privind salariul

Buna ziua! Am reusit sa ma angajez insa in urma unei discutii foarte rapide la telefon cu angajatorul meu am inteles ca trebuie sa scriu o declaratie pe propria raspundere cum ca ei imi vor vira banii in cont. Nu stiu despre ce este vorba, de ce trebuie sa declar asta in scris pe propria raspundere si nu stiu cum sa o formulez.
Daca ati mai vazut o astfel de declaratie as aprecia enorm de mult daca m-ati ajuta sa o formulez.
Va multumesc din suflet! Va doresc o zi usoara si frumoasa!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:37, 19 Martie 2012
Buna ziua,eu lucrez la acelasi loc de munca de peste 10 ani,si nu am auzit despre asa ceva niciodata.Sotul meu a schimbat 4 locuri de munca ,in diferite domenii,in decurs de 18 luni,si nici el nu a intalnit asemenea stupizenie.Eu cred ca nu e ceva in regula cu locul de munca unde te-ai angajat sau patronul nu este in regula.Ar trebui sa verifici bine cu cine ai de-a face.
Probabil patronul va solicita o cerere de virare a salariului pe card. Poate n-ati inteles bine sau nu v-a explicat corect ce doreste.
Este vorba de acordul dvs. de a vira banii intr-un cont pe care-l aveti deja sau in altul pe care-l veti deschide ulterior. Nu-i nimic ilegal, dar nici nu va pot obliga la acest lucru daca vreti sa incasati salariul in numerar.
Art. 166 C.mun.
(1) Salariul se plateste in bani cel putin o data pe luna, la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.
(2) Plata salariului se poate efectua prin virament intr-un cont bancar.
....

Asadar, angajatorul nu poate dispune efectuarea plăţii salariului prin card fără acordul salariatului.
Am inteles, nu stiam ce semnifica aceasta declaratie deoarece nu am mai auzit de ea pana acum. Eu imi dau acordul sa primesc salariul in contul meu bancar insa nu sunt sigura cum trebuie sa formulez aceasta declaratie pe propria raspundere.
Presupun ca as putea zice: "subsemnata.....angajata a companiei.....declar pe propria raspundere ca doresc (sau acept) ca salariul lunar sa imi fie transferat in contul bancar xxxx. Data Semnatura"
Ar mai trebui ceva scris?

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2012
BadoiAndreea, utilizator

Alte discuții în legătură

Salariu card aurelian cocu aurelian cocu Dacă doresc virarea salariului pe card,angajatorul este obligat să-l vireze ? (vezi toată discuția)
Card salariu reliana reliana Buna seara! Angajatorul te poate obliga sa renunti la serviciile bancii unde ai contul pentru salariu? Noua conventie, incheiata intre banca si angajator, se ... (vezi toată discuția)
Plata salariului pe card BucurCristian BucurCristian Buna ziua, As dori sa stiu daca exista vreo prevedere legala prin care angajatorul poate impune banca la care sa-mi deschid cont pentreu virarea ... (vezi toată discuția)