avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... spatiul verde din jurul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

spatiul verde din jurul blocului

Sunt proprietarul unui apartament la etajul 1,vreau sa stiu ce drepturi avem la spatiul verde din jurul blocului,avand in vedere ca vecinul de jos a ingradit acel spatiu verde si si-a construit un balcon suspendat(pe picioare).Ce drepturi avem noi ceilanti locatari si daca se poate sa depozitez ceva sub balconul vecinului(ex.o roata de rezerva)?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 15:08, 19 Martie 2012
Spatiul verde din jurul blocului apartine domeniului public al statului si se afla in administrarea asociatiei de proprietari.
Spatiul din jurul condominiului apartine domeniului public al autoritatii publice locale
Asupra spatiilor afalate in domeniului public numai autoritatea publica locala poate dispune masuri/decizii de concesionare ,inchiriere,vanzare
Spatiul din jurul condominiului apartine primariei, cei care locuiesc acolo pot sa il ingrijeasca ca spatiu verde, daca proprietarii ridica si un gardut nu exista nici o suparare. Acel balcon este proprietatea vecinului dvs., iar daca acesta va permite sa depozitati ceva pe sub el , primaria nu se v-a opune , pentru ca nu este spatiul ei.
Din cate inteleg, vecinul si-a extins balconul pe domeniul public, deci vecinul nu e tocmai legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiul verde 07Tan 07Tan Au voie copii (3-4) din bloc sa se joace ocazional cu mingea in sfertul a spatiului verde de langa bloc ? In zona nu exista spatiu special amenajat ... (vezi toată discuția)
Spatiul verde din jurul blocului scor.pio scor.pio Va salut! Am si eu o intrebare va rog. Spatiul verde din jurul blocului apartine primariei sau asociatiei de proprietari? De ce va intreb. In urma cu un an, ... (vezi toată discuția)
Spatiile verzi din jurul blocului... dolores48 dolores48 locuiesc intr-un bloc cu spetii verzi destul de mici ca si intindere.....precizez ca au mai fost construite doua garaje pe o latura a blocului (pe spatiul ... (vezi toată discuția)