avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... clauza mobilitate, desfintare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

clauza mobilitate, desfintare post

Buna ziua!

Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema :

Angajat cu clauza de mobilitate. Pana in prezenta punct de lucru intr-un oras si dorim sa-l trimitem in alt oras la 50-60 km distanta cu intoarcere acasa la sfarsitul programului. Programul se face in asa fel sa ca de la plecare mijloc tranport/sosire sa nu depaseasca 12 ore. La punctul de lucru actual desfintam un post din motive de reorganizare. Persoana in cauza daca refuza sa mearga la noul post ce se poate face? Trebuie platita si diurna / indemnizatie sau numai transportul daca accepta?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:13, 21 Noiembrie 2008
Clauya de mobilitate geografica insusita de salariat prin incheierea contractului de munca sau prin act aditional trebuie respectata de acesta, in cay contrar putindu+ise aplica sanctiuni disciplinare mergind pina la desfacerea contractului de munca. In cayul in care nu s+a prevayut nimic cu privire la aroia geografica, cheltuieli, etc. ar fio normal sa+i platiti numai cheltuielile de tranport.
Din Codul muncii:
Art. 25. - Prin clauza de mobilitate partile in contractul individual de munca stabilesc ca, in considerarea specificului muncii, executarea obligatiilor de serviciu de catre salariat nu se realizeaza intr-un loc stabil de munca. In acest caz salariatul beneficiaza de prestatii suplimentare in bani sau in natura.

Clauza de mobilitate nu trebuie confundata cu materia delegarii, detasarii sau modificarii temporare a locului de munca, care presupun o schimbare a loculi de munca.
Clauza de mobilitate vizeaza natura specifica a locului de munca, care poate presupune sau nu desfasurarea activitatii intr-un loc fix ori pe teren, situatie in care locul de munca presupune deplasari (ocazionale sau permanente) in interesul serviciului.

In cazul dvs., daca salariatul refuza nul loc de munca, faceti o concediere individuala prin desfiintarea postului (de la punctul de lucru desfiintat) si apoi faceti o noua angajare la noul post.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de mobilitate Monica H. Monica H. daca societatea mea are mai multe puncte de lucru deschise pe a raza de 10 km, pot introduce in CIM o clauza de mobilitate? cum ar trebui sa sune, avand in ... (vezi toată discuția)
Angajat in localitate fara sediu sau filiala snowgirl19 snowgirl19 Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie: avem un contract comercial cu o firma dintr-un oras unde nu avem punct de lucru sau sediu, viitorul nostru ... (vezi toată discuția)
Angajati in zone in care nu exista punct de lucru AnaCaterinaIonescu AnaCaterinaIonescu Buna ziua, Avem o dezbatere privind ce loc de munca trebuie trecut in CIM in situatia in care angajam un om de vanzari intr-un oras in care nu avem punct de ... (vezi toată discuția)