avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cerere reconventionala in somatia de plata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cerere reconventionala in somatia de plata

speta mea e cam asa:

in cadrul unei somatii de plata, debitoarea X a formulat cerere recoventionala cerand admiterea acesteia si obligarea creditoarei P la plata sumei reprezentand capitalul social sau compensarea acestei sume cu datoria

mentionez ca debitoarea X are calitatea de actionar la creditoarea P, iar in momentul de fata creditoarea P se afla in plin proces de dizolvare.

credeti ca o astfel de cerere este admisibila?? Adica X n-ar trebui sa ceara restituirea capitalului social in dosarul de dizolvare si nu prin compensare???
Mai mult, X recunoaste debitul dar refuza sa l achite pe motiv ca este actionar.

Cum sa ma apar??? idei???
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 19:41, 17 Martie 2012
Din punctul meu de vedere va fi respinsa cererea reconventionala deoarece nu face obiectul procedurii specifice somatiei de plata. Conform art. 1 din OG 5/2001 procedura somatiei de plata priveste creante, obligatii de plata. Capitalul social nu este o creanta pe care asociatul o are asupra societatii. Depunerea capitalului social intr-o societate este vointa liber exprimata unei persoane si nu creaza obligatii in sarcina societatii la care s-a depus acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere reconventionala in cadrul procedurii somatiei de plata qqq qqq ma puteti ajuta cu solutii pro/contra in acest sens? practica..., etc multumesc mult. (vezi toată discuția)
Somatie de plata - probleme facturi Ioana-Roxana Ioana-Roxana Buna ziua! Firma in cadrul careia imi desfasor activitatea a furnizat marfa, timp de doi ani de zile, altei persoane juridice. Debitoarea a platit o parte din ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata madalinutzas madalinutzas o firma de furnizare servicii de tv tel si internet m au dat in judecata termenul a fost p 10 01 13 nu m am prezentat dar pe site ul judecatoriei am vazut ... (vezi toată discuția)