Limita dintre plagiat si o lucrare elaborata de cineva este foarte subtire si nu se poate judeca mereu doar cu
da, este plagiat sau
nu, nu este plagiat. Trebuie facuta o distinctie intre plagiatul voluntar si cel involuntar, care de cele mai multe ori este datorat necunoasterii legilor.
Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe va protejeaza textele scrise chiar si sub forma de e-mail catre clientii dvs. si in conditiile in care mentionati clar ca textele sunt protejate de lege ca si creatie proprie. Pentru linistea dvs. cititi intreaga lege si acordati o atentie deosebita cap. 6 care descrie limitele exercitarii dreptului de autor.
Art. 1
(1) Dreptul de autor asupra unei opere literare, artistice sau stiintifice, precum si asupra altor opere de creatie intelectuala este recunoscut si garantat in conditiile prezentei legi.
Acest drept este legat de persoana autorului si comporta atribute de ordin moral si patrimonial.
(2) Opera de creatie intelectuala este recunoscuta si protejata, independent de aducerea la cunostinta publica, prin simplul fapt al realizarii ei, chiar in forma nefinalizata.
Art. 2
Recunoasterea drepturilor prevazute in prezenta lege nu prejudiciaza si nu exclude protectia acordata prin alte dispozitii legale.
[ link extern ]
Din punctul meu de vedere va puteti proteja in 2 moduri care nu se exclud unul pe celalalt:
- mentionati in fiecare e-mail ca textul respectiv trebuie folosit exclusiv in scop informativ propriu, nu pentru a fi publicat sau distribuit unor terti fiind protejat de legea dreptului de autor.
- sa inregistrati dreptul de autor la Copyright :
[ link extern ] /
Personal am primit e-mailuri in care mi se comunica in mod expres ca datele cuprinse sunt confidentiale si altele in care mi se acorda libertatea de a distribui si altora continutul in cazul in care altcineva doreste sa beneficieze de informatiile respective.
L.C.