avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa de timbru intr-un proces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa de timbru intr-un proces

Va rog sa-mi spuneti daca am platit o taxa de timbru intr-un proces-pretentii banesti de la cineva, daca decid ca sa renunt la actiune, inainte ca judecatorul sa se pronunte, pot sa solicit restituirea taxei de timbru? Exista vreun temei legal/text legal in acest sens? Practic doresc sa renunt la actiune dar as vrea sa recuperez taxa de timbru. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 23:25, 17 Martie 2012
Parerea mea este ca nu se restituie. Art. 23 din legea nr. 146 / 1997 prevede in mod expres cand se restituie taxa de timbru, ori situatia dvs. nu este cuprinsa in acest text de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa judiciara de timbru emmax emmax In cadrul partajului, am achitat o suma suficient de mare pentru a contesta pretentia reclamantului asupra unui imobil. Avand in vedere faptul ca reclamantul a ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de timbru judiciar! laurtot laurtot ma lovesc de o situatie ciudata. Astfel: a fost introdusa o cerere de chemare in judecata avand aceleasi parti, obiect si cauza la doua instante diferite de ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa judiciara de timbru ilinca60 ilinca60 Am depus o cerere de chemare in judecata avand ca obiect \" pretentii \" Inca nu am primit citatie pentru primul termen de judecata. Acum vreau sa renunt la ... (vezi toată discuția)