avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional la cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional la cim

Institutia la care sint angajat pe perioada nedeterminata mi-a trimis prin posta in 2012 sa semnez 4 acte aditionale la cim pentru perioada 2008 - 2012. In decembrie 2011, intimplator am constatat ca exsista acte aditionale pe numele meu semnate doar de angajator si care nu au fost intocmite cu acordul partilor. Sint obligat sa le semnez acum? Daca nu semnez, care sint consecintele? Fiecare act aditional a fost intocmit pentru o perioada de 11 luni in fiecare an.
Ultima modificare: Duminică, 18 Martie 2012
Drcristian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:36, 18 Martie 2012
Daca nu le semnati inseamna ca aceste acte nu au cum sa-si produca efecte .. iar daca si-au produs efectele, atunci acestea sunt lovite de nulitate.

Ce contin aceste acte aditionale?
Exemplu:
"Incepind cu 1 septembrie 2010:
La elementul B se modifica obiectul contractului respectiv "prelungire"......
Angajatorul solicita semnarea acestui act aditional abia in februarie 2012. Trebuie semnat?
Angajatul nu si-a putut exercita drepturile pentru ca nu a stiut de exsistenta acestor acte aditionale. Nu a putut negocia conditiile de lucru, salariul etc.
Ultima modificare: Duminică, 18 Martie 2012
Drcristian, utilizator
Din cate mentionati dvs , inseamna ca aveti c.i.m. pe durata determinata , iar aceste acte sunt incheiate pentru prelungirea duratei c.i.m.... daca este asa, atunci inseamna ca neexisand o prelungire a duratei acestui c.i.m. , raportul de munca a incetat de drept la data cand a expirat termenul pentru care a fost incheiat c.i.m.
CIM este pe perioada nedeterminata iar actele aditionale sint pe perioade determinte de cite un an fiecare ( 11 luni plus concediu).
In prezent exsista un act aditional care produce efecte incepind cu 1 septembrie 2011 pina la 31 august 2012 si care mi-a fost trimis ptr semnare in februarie 2012 impreuna cu alte trei anterioare ( 2008- 2011 ) dupa ce am constatat intamplator in decembrie anul trecut exsistenta acestor acte aditionale semnate doar de angajator.
Ultima modificare: Duminică, 18 Martie 2012
Drcristian, utilizator
Ce se modifica prin acele acte aditionale ? ... nu intelegem prea mult , daca nu ne dati mai multe detalii despre continutul acestora...

Alte discuții în legătură

Contract individual de munca nesemnat. ciprianmuresan77 ciprianmuresan77 BUNA ZIUA, revin cu o alta intrebare: m-am angajat la o firma cu data de 1 aug. 2012. CIM semnat pe perioada determinata conform Legii de 3 luni, deci pana la ... (vezi toată discuția)
Determinarea contractului jalaboi jalaboi M-am anjagat de la 1 febr 2008 in locul altei persoane,adica perioada determinata de 2 an?!!!. Pe 1 mai 2009 mi s-a zis de la birou ca sunt pe post, adica pe ... (vezi toată discuția)
Contract perioada determinata nicotorok nicotorok Buna ziua, Poate cineva sa ma ajute cu un raspuns? Unei salariate i se suspenda ctr. munca pt ingrijire copil incepand cu 02.04.2010, o alta persoana va ... (vezi toată discuția)