Institutia la care sint angajat pe perioada nedeterminata mi-a trimis prin posta in 2012 sa semnez 4 acte aditionale la cim pentru perioada 2008 - 2012. In decembrie 2011, intimplator am constatat ca exsista acte aditionale pe numele meu semnate doar de angajator si care nu au fost intocmite cu acordul partilor. Sint obligat sa le semnez acum? Daca nu semnez, care sint consecintele? Fiecare act aditional a fost intocmit pentru o perioada de 11 luni in fiecare an.
Exemplu:
"Incepind cu 1 septembrie 2010:
La elementul B se modifica obiectul contractului respectiv "prelungire"......
Angajatorul solicita semnarea acestui act aditional abia in februarie 2012. Trebuie semnat?
Angajatul nu si-a putut exercita drepturile pentru ca nu a stiut de exsistenta acestor acte aditionale. Nu a putut negocia conditiile de lucru, salariul etc.
Din cate mentionati dvs , inseamna ca aveti c.i.m. pe durata determinata , iar aceste acte sunt incheiate pentru prelungirea duratei c.i.m.... daca este asa, atunci inseamna ca neexisand o prelungire a duratei acestui c.i.m. , raportul de munca a incetat de drept la data cand a expirat termenul pentru care a fost incheiat c.i.m.
CIM este pe perioada nedeterminata iar actele aditionale sint pe perioade determinte de cite un an fiecare ( 11 luni plus concediu).
In prezent exsista un act aditional care produce efecte incepind cu 1 septembrie 2011 pina la 31 august 2012 si care mi-a fost trimis ptr semnare in februarie 2012 impreuna cu alte trei anterioare ( 2008- 2011 ) dupa ce am constatat intamplator in decembrie anul trecut exsistenta acestor acte aditionale semnate doar de angajator.