avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Primaria uita sa dea raspuns!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Primaria uita sa dea raspuns!!!

Am depus o plangere la primarie si stiu ca in 30 zile trebuie sa iti trimit raspuns acasa ,cu ce masuri s-au luat!au trecut cele 30 zile si raspunsul nu a ajuns!in aceasta situatie eu ce pot face?cum poate fi sanctionata primaria sau angajatul primariei care trebuia sa trimita raspunsul?aveam nevoie de raspuns urgent!din surse neoficiale am aflat ca nu s-a luat nici o masura imptriva celui pe care l-am reclamat!ce pot face in situatia asta?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 05:47, 21 Noiembrie 2008
Instanta, actiune pe obligatia de a face, cu amenda .
Daca ati depus o plangere la Primarie si in 30 de zile nu v-au raspuns, mai mergeti inca o data cu nr. de inregistrare la persoana la care ati depus-o.Este posibil ca raspunsul dvs. sa fie la ghiseu!Eventual mai faceti o revenire la plangerea formulata intial si mai luati inca un nr. de inregistrare.
Daca nici de data aceasta nu primiti raspuns, nu puteti decat sa va judecati cu Primaria!Pentru a va raspunde, evident...
li_a_she a scris:

Am depus o plangere la primarie si stiu ca in 30 zile trebuie sa iti trimit raspuns acasa ,cu ce masuri s-au luat!au trecut cele 30 zile si raspunsul nu a ajuns!in aceasta situatie eu ce pot face?cum poate fi sanctionata primaria sau angajatul primariei care trebuia sa trimita raspunsul?aveam nevoie de raspuns urgent!din surse neoficiale am aflat ca nu s-a luat nici o masura imptriva celui pe care l-am reclamat!ce pot face in situatia asta?

Opinia mea este ca trebuie sa actionati in judecata Consiliul Local pentru refuz nejustificat, respectiv pentru incalcarea art. 1, alin. (1) din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ. Actiunea se introduce la sectia de contencios a tribunalului si puteti chema in judecata, prin aceeasi actiune, si functionarul public vinovat de "nesolutionarea in termenul legal a unei cereri" [citat din art. 1, alin. (1) al Legii nr. 554/2004]. In actiune trebuie sa faceti trimitere si la ordonanta ce reglementeaza activitatea de solutionare a petitiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizare la primarie ContSters278009 ContSters278009 Buna ziua . Am facut o sesizare la primarie in legatura cu niste nereguli savarsite de un vecin de-al meu de gradina, si maine sunt 30 de zile de cand am ... (vezi toată discuția)
Plangere neprimire raspuns in 30 de zile lucvl lucvl Buna ziua, Acum mai bine de 40 de zile am facut o sesizare la primarie, la care mi s a dat nr de inreg si mi s a spus ca voi primi raspuns in cel mai scurt ... (vezi toată discuția)
Sesizare la primarie fara raspuns iuliy iuliy Buna ziua. As dori sa aflu ce trebuie sa fac daca in urma unei sesizari depuse la primarie nu mi sa dat un raspuns. Mentionez ca a trecut 2 luni de la ... (vezi toată discuția)