avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plangere neprimire raspuns in 30 de zile
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plangere neprimire raspuns in 30 de zile

Buna ziua,

Acum mai bine de 40 de zile am facut o sesizare la primarie, la care mi s a dat nr de inreg si mi s a spus ca voi primi raspuns in cel mai scurt timp dar nu mai mult de 30 de zile (discutia a fost pe email).

Cum nu am primit raspuns inca va rog frumos sa ma ajutati cu un exemplu de plangere in acest sens. Sau care este procedura de urmat mai departe?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ionica1980 , utilizator 02:58, 29 Iunie 2017
Din experienta mea Primaria mi-a dat tot totdeauna raspuns la sesizarile facute in scris cu nr. de inregistrare , este posibil ca postasul sa fi ratacit fluturasul puteti cere un nou raspuns intru-cat nu a-ti primit raspunsu anterior puteti cere ca raspunsul care nu costa sa vi-l tot prin e-mail .

Orce alta presiune este de prisos pt.. ca nu stiti cine este vinovatul ?
Citiți Legea nr. 554/2004 a Contenciosului Administrativ, actualizată în 2017:
Articolul 8: Obiectul acțiunii judiciare
(1) Persoana vătămată într-un drept recunoscut de lege sau într-un interes legitim printr-un act administrativ unilateral, nemulțumită de răspunsul primit la plângerea prealabilă sau care nu a primit niciun răspuns în termenul prevăzut la art. 2, alin.(1), lit. h), poate sesiza instanța de Contencios Administrativ competentă, pentru a solicita anularea în tot sau în parte a actului, repararea pagubei cauzate și, eventual, reparații pentru daune morale. De asemenea, se poate adresa instanței de Contencios Administrativ și cel care se considera vătămat într-un drept sau interes legitim al său prin nesoluționarea în termen sau prin refuzul nejustificat de soluționare a unei cereri, precum și prin refuzul de efectuare a unei anumite operațiuni administrative necesare pentru exercitarea sau protejarea dreptului sau interesului legitim.

Soluția este să dați în judecată primăria în Contencios Administrativ pentru nesoluționarea cererii în termenul legal de maxim 30 de zile.
Sau faceți o plângere prefectului, care poate da amenzi primăriei. Dacă nu se rezolvă, mergeți la Avocatul Poporului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare solutionare petitie scarlet scarlet care este autoritatea superioara la care se poate face plangere prealabila pe contencios administrativ impotriva solutionarii unei petitii fara respectarea ... (vezi toată discuția)
Depasirea termenului legal pentru raspuns la o cerere alexivan alexivan Am depus in luna Decembrie 2008 o cerere la Directia de taxe si impozite sector 5 pentru a-mi fi eliberat un istoric de rol fiscal si copii dupa actele ... (vezi toată discuția)
Primaria uita sa dea raspuns!!! li_a_she li_a_she Am depus o plangere la primarie si stiu ca in 30 zile trebuie sa iti trimit raspuns acasa ,cu ce masuri s-au luat!au trecut cele 30 zile si raspunsul nu a ... (vezi toată discuția)