avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Modificare beneficiar cadastru
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Modificare beneficiar cadastru

Buna ziua,

Sunt in situatia de a trece de la garsoniera la doua camere printr-un schimb de locuinte. As dori sa aflu daca este necesar sa fie refacut cadastrul garsonierei a.i sa fie pe numele meu, in acest moment pe cadastru apare numele fostului proprietar de la care am cumparat garsoniera. Nu am efectuat nicio modificare in garsoniera (gen daramat pereti, schimbare destinatie incapere etc), doar am adaugat facilitati (gresie, parchet, faianta, aer conditionat,termopan)

Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 18 Martie 2012
teodor-andrei, utilizator
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 05:04, 22 Martie 2012
pe "cadastru" nu apare numele proprietarului... tocmai pentru motivul de a nu fi schimbat cand se trece de la un proprietar la altu'
daca pe extrasul de CF nu sunteti dvs ci cel de la care ati cumparat - va trebui sa incrieti in CF contractul dvs de cumparare.
daca pe "releveul apartamentului (garsoniera)" = "cadastru" cu viza OCPI! apare numele fostului proprietar nu e nici o problema.
schimbul il faceti la Notar, deci va puteti prezenta in prealabil cu actele la notar, acesta e singurul in masura sa va informeze corect despre tranzactia dvs.
Schimbul se face la un birou notarial. Inainte de intocmire contract final, notarul solicita de la cadastru verificarea situatiei de fapt.
Daca totul este OK se finalizeaza contractul de schimb, care o sa fie comunicat si la cadastru.
Schimbul se face intre proprietati. Deci trebuie sa dovediti ca sunteti proprietar pe garsoniera, iar cel care accepta schimbul sa fie tot proprietar. Notarul dupa verificarile efectuate asupra proprietatii, trece la incheierea actelor notariale.
Planurile cadastrale, schiţele cadastrale, nu sunt acte juridice ci sunt documente tehnice, configuraţii grafice, potrivit L.7-1996 a cadastrului şi publicităţii imobiliare. Din această cauză veţi putea dovedi cu actul d-voastră de proprietate, dreptul d-voastră. În momentul întabulării actuale se va face automat trecerea de la un proprietar la altul pe baza actului de proprietate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primaria foloseste numele fostului proprietar la cadastre pe fonduri ue cosmin9 cosmin9 s-au primit fonduri europene pentru efectuare cadastru Arges. desi am rol de circa 20 de ani si suntem inregistrati in Registrul Agricol ( dovedind cu copii ... (vezi toată discuția)
Solicitare de cadastru si intabulare DW DW Buna ziua, Detin in co-proprietate un teren intravilan impreuna cu alti 5 mostenitori. Terenul are 500 mp; mie imi revine 1/4. Terenul nu are cadastru si nu ... (vezi toată discuția)
Ce cumpar: imobilul din contract sau ce apare în cadastru? andamanea andamanea As dori sa cumpăr o garsoniera care a fost cândva camera din blocurile de nafamilisti ce avea dependințe la comun, dar acum are în dotare baie și balcon, ... (vezi toată discuția)