avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Ce cumpar: imobilul din contract sau ce apare în ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Ce cumpar: imobilul din contract sau ce apare în cadastru?

As dori sa cumpăr o garsoniera care a fost cândva camera din blocurile de nafamilisti ce avea dependințe la comun, dar acum are în dotare baie și balcon, baie construite în interior, trecute în noul cadastru. Nu știu dacă ceea ce cumpar e situația inițială cum apare în acel contract de v-c, sau ce e trecut acum on cadastru. E corect sa cumperi asa?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 14:02, 18 Martie 2018
Buna ziua,
Cumparati ce este pe teren si refaceti, eventual, cadastrul.
Cadastrul nou e deja făcut cu baie, balcon. Dar inițial ac nu existau. Atunci, legal, în fata unor dezastre etc eu ce am camera cumpărata inițial sau ce au modificat aceștia? Dna notar mi a spus ca de fapt cumpăr o camera, ca aceasta e ceea ce au cumpărat dlor de la firma care ii avea ca chiriași.
Multumesc!
Se potrivește situația din teren cu extrasul CF? Dacă da, nu e nici o problemă, fiindcă tot ce se înscrie în CF are în spate AC și PV recepție.
In CF este trecuta camera pe care au cumpărat o inițial. În releveu de anul trecut apar modificările. Nu exista aprobări pt schimbări sau procese verbale. De aceea am intrebat dacă ceea ce urmează sa cumpăr este de fapt ce s a vândut initial adică, citez, o camera, sau ceea ce apare acum în releveu. Oare inscrierea pe numele meu in cartea funciara ulterioara cumpărării nu este a aceleiași camere și nu... Ceea ce apare în releveu actual? Mulțumesc!
E o confuzie în termeni: rostul unei lucrări de cadastrare e să constituie baza unei intabulări (sau a modificării celei precedente). În cazul unor imobile modificate, pe lângă cadastru, e nevoie de AC și de recepție. Care sunt în sarcina proprietarului (legal). Notarul face actele pe extrasul CF, indiferent cum declarați imobilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru realizat eronat miha006 miha006 Buna ziua, Am cumparat zilele trecute un apartament. Vanzatoarea si-a facut cadastrul si intabularea chiar inainte de vanzare. Problema este ca pe releveul ... (vezi toată discuția)
Mp utili camelia_g camelia_g Vreau să cumpăr un apartament și nu sunt sigură de suprafața acestuia (mp utili). Unde pot să verific suprafața reală/\"oficială\"? Care din ... (vezi toată discuția)
Modificare cadastru ContSters223030 ContSters223030 In urma cu cca 3 luni am decis, sa iau un credit ipotecar de la banca, unde mi s-a cerut si cadastrul si intabularea apartamentului, obtinut prin mostenire de ... (vezi toată discuția)