avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal de contraventie in care adresa este ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal de contraventie in care adresa este mentionata gresit

in ziua de 18.06.2012 in orasul targu frumosa/iasi am fost oprit in trafic de un echipaj de politie pe motiv ca nu imi functiona becul de la faza scurta partea dreapta si am fost sanctionat cu amenda in valoare de 210 ron conform art.99-1-18 cod rutier si cu avertisment ca placuta de inmatriculare spate era putin murdara dar vizibila de la cativa metri(exces de zel).Mentionez ca defectiunea a aparut in mers pt ca la plecarea din botosani am verificat si totul era ok .Daca contest amenda sunt sanse sa castig avand in vedere ca politia sustine ca au filmat ca nu functiona becul .Si mai este valabil ca daca sunt probleme la sistemul de iluminare si nu pot remedia problema sa asigur functionarea becului dreapta.Mentionez ca adresa trecuta in pv.nu este cea corecta deoarece am viza de flotant in iasi si el a trecut in pv adresa din botosani.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:28, 18 Martie 2012
este motiv de anulare a pv dar trebuia sa contestai in termen....18.06.2012 este peste 3 luni!:D
scuze data ear 18.03.2012.Este nuliatate relativa sau absoluta
Lipsa mentiunilor prevazute la art. 16 din OG nr. 2/2001 este sanctionata cu nulitatea relativa a procesului verbal de contraventie, asta insemnand ca nulitatea procesului verbal de constatare a contraventiei poate fi invocata doar daca s-a pricinuit partii o vatamare ce nu poate fi inlaturata decat prin anularea acestui act. Cititi, in acest sens, Decizia nr. XXII/2007 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe pv de contravenție întocmit în 9 ianuarie scrie anul 2018 în loc de 2019. am vreo șansă de câștig în instanță cu motivul acesta? Iustin. Iftode Iustin. Iftode Bună ziua, în data de 9 ianuarie 2019 am fost oprit de către un echipaj al politiei rutiere Iași pentru ca am fost surprins cu pistolul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)
Contestatie depasire pe linie continua caesar170988 caesar170988 Mi-a fost retinut permisul pentru depasire pe linie continua . In PV nu sunt trecute : - ocupatia si locul de munca - numarul de inmatriculare al masinii ... (vezi toată discuția)
Şanse contestare pv Andrei6 Andrei6 Bună ziua/seara! Îmi puteţi oferi puţin ajutor în legătură cu contestarea unui pv? Există ceva erori în el, însă mi-ar fi de un enorm ajutor o ... (vezi toată discuția)