avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot urgenta dezbaterea mostenirii?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot urgenta dezbaterea mostenirii?

Buna ziua. Suntem 4 frati,toti majori.Parintii au decedat acum 4 ani si a ramas o casa pe care trebuie sa o impartim.Doi dintre ei vor o anumita suma pt partea lor, lucru deja stabilit impreuna.Problema e intre ceilalti doi (eu si unul din frati) care,fiecare din noi,vrem sa cumparam aceasta casa.Eu ofera celor trei frati sumele cerute,pe cand fratele meu vrea sa obtina casa gratis, pe ideea ca i-au menit-o parintii ,atunci cand acestia din urma traiau.Nu exista nici un act in acest sens,doar o conventie verbala intre parintii mei si acest frate,pe care eu nu o iau in calcul. Vazand ca eu am ajuns la o intelegere cu ceilalti 2 frati ai mei,acest frate al meu nu accepta sa renunte,bineinteles contra unei sume. El spune ca nu dispune de sumele cerute de noi,ceilalti trei, dar casa o vrea. Ce pot face pentru a-l determina pe acest frate sa renunte la partea lui?Noi dorim sa dezbatem mostenirea cat mai repede,intru-cat casa se deterioreaza odata cu trecerea timpului. As fi de acord si sa i-a el aceasta casa,dar sa ne ofere noua,celorlalti sumele care n-i se cuvin. Problema mea e ca prin atitudinea lui, si anume nici mie nu mi-o cedeaza nici el nu ofera banii, acesta dezabatere se tot amana,lucru pe care noi ceilalti trei nu il mai vrem. Cum il vom "forta" pe acest frate sa i-a o decizie cat mai curand? Si de preferat in favoarea mea. Astept raspunsurile dvs cat mai explicite si clare.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 19:24, 18 Martie 2012
Deschideti succesiunea si partajul in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire marianalin marianalin Bună ziua, suntem patru frați,cu ambii părinți decedati fără succesiune la bunurile deținute de părinții noștri. Fratele cel mare locuiește in ... (vezi toată discuția)
Succesiune a1h4 a1h4 Am o intrebare , trebuie sa deschid succesiunea dupa tatal meu decedat in mai 2014. Mama traieste si suntem 5 frati. Eu locuiesc cu parintii sunt necasatorita ... (vezi toată discuția)
Neintelegeri succesoriale niculinuta niculinuta Suntem trei frati pe o casa parinteasca care nu se poate vinde din cauza neintelegerilor unei surori care vrea casa. Pt ca nu poate sa obtina acest lucru, a ... (vezi toată discuția)