avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Bună ziua, suntem patru frați,cu ambii părinți decedati fără succesiune la bunurile deținute de părinții noștri.
Fratele cel mare locuiește in casa părintească de aproximativ 12 ani, fratele cel mic a zis ca el cedează partea lui la noi ceilalți trei frați, sora a zis ca cedează partea sa fratelui care locuiește deja acolo, noi toți ceilanti trei frați suntem la casele noastre, eu am stabilit cu fratele care locuiește in casa părintească sa mi dea o anumită sumă( reprezentând partea mea), la o dată convenita de comun acord, ceea ce nu sa întâmplat, sau ocuparea de către mine a două camere ce mi revin.
- are fratele care locuiește in casa părintească mai multe drepturi față de ceilalți frați ? (chiar dacă a investit sume minore pt intretinerea locuințe + modificări fără să ne intrebe si pe noi)
-pot ocupa orice camere care fac parte din locuinta deținută și încă pe numele părinților ? (și sa mi încui camerele respective)
-care sunt drepturile celorlați frați in ceea ce priveste moștenirea părinților noștri ?
În cazul în care primeam suma convenita cu fratele ce locuiește în casa părintească mergeam toți ceilanti trei frați si renuntam la partea ce ni se cuvenea de drept și de fapt, el urmand să mosteneaaca tot.
Mulțumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Ionita Cristina Avocat , Avocat 17:43, 21 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Teoretic, aveti dreptul sa locuiti acolo ca si ceilalti. Ca sa nu existe litigii, cel mai bine mergeti la notar si deschideți procedura succesorale. Nu exista la noi notiunea de renunțare in favoarea cuiva. Acei frați ar trebui sa accepte moștenirea si sa i-o doneze fratelui. Sau sa renunte si ceilalti moștenitori, ni doar fratele, vor primi mai multe bunuri pentru ca moștenirea se va imparti la mai multe persoane.
Ultima modificare: Marți, 21 August 2018
Ionita Cristina Avocat, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune marianalin marianalin Suntem patru frați o fata și trei băieți, părinții noștri decedați unul din frați dorește că partea ce-i revine să o lase celorlalți trei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,va rog daca se poate să mă ajutați cu un răspuns.suntem ... maryag maryag Buna ziua,va rog daca se poate să mă ajutați cu un răspuns.suntem 5frati la părinți,toți căsătoriți cu familie.parintii fiind în vârstă și ... (vezi toată discuția)
Mostenire selinutza selinutza Buna ziua, Va rog sa ma indrumati in urmatoarea speta; Cum se imparte intre mostenitori o casa parinteasca cu teren. Sunt sapte frati, patru dintre ... (vezi toată discuția)