avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua,va rog daca se poate să mă ajutați cu un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua,va rog daca se poate să mă ajutați cu un răspuns.suntem ...

Buna ziua,va rog daca se poate să mă ajutați cu un răspuns.suntem 5frati la părinți,toți căsătoriți cu familie.parintii fiind în vârstă și bolnavi doresc sa rezolve toate problemele ce pot apărea după decesul lor ,legate de moștenire.unul dintre frați dorește să rămână în casa părintească,ceilalți fiind de acord sa cedam lui partea noastră de moștenire,.as dori să știu cum trebuie sa procedez pentru a da o declarație la notar că renunț ,in favoarea fratelui meu ,la partea mea de mostenire.cum trebuie sa procedez și când?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 09:36, 14 Aprilie 2021
Nu puteti renuntat acum la mostenire, cat parintii dvs sunt in viata, nu aveti la ce renunta, practic.
parintii sa ii doneze casa fratelui, daca vor sa ii dea dea acum.
daca numai aceasta casa o au, puteti renunta la mostenire dupa decesul parintilor si ii revine automat fratelui, renunta 4 si ramane 1
Pai ideea e că mama ar dori ca să știe că toți suntem mulțumiți cu aceasta decizie,fratele care rămâne cu casa e de acord sa de-a la fiecare o anumită suma de bani (la înțelegere,fara notar)iar noi am vrea cumva sa ii dăm o garanție că nu ne răzgândim asupra moștenirii,sa stea liniștit că nu vom avea pretenții peste ani.de aceea mă întrebam cum ar trebui să procedăm,că fratele nostru sa stea liniștit in casa ,pentru că mai este de investit în locuința pentru a avea un comfort,și nimănui nu ii convine sa investească în ceva ce nu e al lui
Daca fratele doreste sa plateasca o suma de bani, atunci sa o plateasca parintilor si sa cumpere de la acestia imobilul. Parintii sunt liberi sa distribuie apoi suma primita celorlalti copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! mă poate ajuta cineva cu o speță, vă rog? ce ... Oanarsk Oanarsk Bună seara! Mă poate ajuta cineva cu o speță, vă rog? Ce presupune o declarație la notar de renunțare la moștenire în favoarea fratelui contra unei ... (vezi toată discuția)
Succesiune ,renuntare in favoarea fratelui conditionata . ziarediverse ziarediverse In august 2008 a decedat tatal . Impreuna cu mama detineau in proprietate o casa cu teren aferent in care locuieste in exclusivitate fratele meu si concubina ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in urma decesului ultimului parinte,unul din frati( ... Eusebiu2023 Eusebiu2023 Buna ziua! In urma decesului ultimului parinte,unul din frati( suntem 3) a deschis succesiunea. Am inteles ca daca ceilalti 2 vom da declaratie de renuntare ... (vezi toată discuția)