avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! In urma decesului ultimului parinte,unul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! In urma decesului ultimului parinte,unul din frati( ...

Buna ziua!
In urma decesului ultimului parinte,unul din frati( suntem 3) a deschis succesiunea.
Am inteles ca daca ceilalti 2 vom da declaratie de renuntare la succesiune nu vom mostenii nimic.
La masa succesorala se va dezbate o casa de locuit cu terenul aferent si mai multe tereniri.
Fratii care nu au deschis succesiunea sunt de acord ca terenul si casa parinteasca sa revina fratelui care a deschid succesiunea iar terenurile sa fie impartite in mid egal tuturor fratilor.
Va rog sa ma sfatuiti cum ar trebui procedat.
Parerea mea mu stiu daca este bina ar fi sa nu renuntam la succesiune deci sa fim toti 3 mostenitori si cand se va dezbate succesiune sa cedam partea noastra a celor lati 2 de casa si terenul aferent.
Astef ca pentru celelate terenuri si ce va nai fi pe biitor sa fim toti 3 mostenitori.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 01:21, 9 Ianuarie 2023
Nu puteti sa renunțați pt.o.parte și pt alta parte sa acceptați.. Acceptați și apoi faceți partajul la notar împărțind bunurile cum doriți dvs...
Nu exista act de "cedare" si "sa cedam".
Dacă aveți pretenții la terenuri, rămâneți toți 3 moștenitori acceptanti, faceți fiecare documentație cadastrala pe ceea ce veți lua și apoi încheiați un act de partaj.
Fratele își ia casa cu terenul aferent, dvs luați ce va interesează și al treilea frate, ce îl interesează.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masa succesorala-partaj Pavel simona felicia Pavel simona felicia Buna ziua. In urma decesului tatalui sunt 7 mostenitori. S-a facut masa succesorala ( casa de locuit si terenul aferent+7parcele de teren),si acum urmeaza ... (vezi toată discuția)
Moștenire intre 4 frați din care unul a murit în 2017 Scarlat Aurelia Scarlat Aurelia Cum putem face moștenirea daca părinții au murit tata in 1980 și mama in 2009. Un frate a rămas în casa noi nu avem pretentii la casa in schimb avem de ... (vezi toată discuția)
Partaj teren extravilan Enicike Enicike Tatal mu are 5 frati. Dupa retrocedarea terenurilor din anul 1990 tatal meu foloseste terenurile agricole. In 1993 au impartit terenurile la 3, fiecare cate ... (vezi toată discuția)