Buna ziua!
In urma decesului ultimului parinte,unul din frati( suntem 3) a deschis succesiunea.
Am inteles ca daca ceilalti 2 vom da declaratie de renuntare la succesiune nu vom mostenii nimic.
La masa succesorala se va dezbate o casa de locuit cu terenul aferent si mai multe tereniri.
Fratii care nu au deschis succesiunea sunt de acord ca terenul si casa parinteasca sa revina fratelui care a deschid succesiunea iar terenurile sa fie impartite in mid egal tuturor fratilor.
Va rog sa ma sfatuiti cum ar trebui procedat.
Parerea mea mu stiu daca este bina ar fi sa nu renuntam la succesiune deci sa fim toti 3 mostenitori si cand se va dezbate succesiune sa cedam partea noastra a celor lati 2 de casa si terenul aferent.
Astef ca pentru celelate terenuri si ce va nai fi pe biitor sa fim toti 3 mostenitori.
Va multumesc anticipat.
Nu exista act de "cedare" si "sa cedam".
Dacă aveți pretenții la terenuri, rămâneți toți 3 moștenitori acceptanti, faceți fiecare documentație cadastrala pe ceea ce veți lua și apoi încheiați un act de partaj.
Fratele își ia casa cu terenul aferent, dvs luați ce va interesează și al treilea frate, ce îl interesează.