avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ultimul salariu dupa lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ultimul salariu dupa lichidare

Sotia mea a fost in crestere copil pana in data de 18.02.2012. In data de 19.02.2012 cand trebuia sa fie prima zi de munca a fost instiintata ca nu mai are nevoie de serviciile ei incepand cu a doua zi ( asa dupa ce au facut toate demersurile de reangajare dupa intoarcerea din concediu de crestere copil)conform art. 65. cu preaviz de 20 zile lucratoare. Azi, 19.03.2012 trebuia sa se faca lichidarea dar a fost instiintata ca toate actele vor fi trimise prin posta la fel si salariul aferent pentru cele 20 zile conform contractului de munca. In contractul de munca scrie ca salariul ( in general) se plateste in ziua de 25 a lunii urmatoare.
Intrebarea mea este daca si in situatia de fata se asteapta luna urmatoare pentru salariu sau este obligata sa-l dea la lichidare?.
Este o lege in acest sens?.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:11, 19 Martie 2012
Salariul pentru luna martie trebuie platit cel mai tarziu in luna aprilie, la data cand se plateste salariul pentru toti angajatii.
Potrivit Codului muncii, salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

Asadar, plata salariului aferent perioadei lucrate pana la data incetarii c.i.m. se poate face fie la incetarea c.i.m., fie la data stabilita in contract pentru plata salariului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidarea in urma preavizului cipri555 cipri555 astazi 10.01.2017 a fost ultima zi de preaviz dar si ziua de salariu, zi in care ar fi trebuit sa primesc lichidarea pe luna decembrie. Angajatorul mi-a spus ... (vezi toată discuția)
Probleme financiare Danut Marius Danut Marius Buna seara Pe data de 20 dec va fi ultima zi de munca la actualul loc de munca. I-am transmis patronului decizia mea astazi(care am luat-o din cauza ... (vezi toată discuția)
Remuneratie terminare preaviz lavinia82 lavinia82 Buna seara, dupa incetarea preavizului nu ar fi trebuit sa primesc toti banutii....conform contractului de munca( zile lucrate in luna respectiva, bonuri de ... (vezi toată discuția)