Buna seara
Pe data de 20 dec va fi ultima zi de munca la actualul loc de munca. I-am transmis patronului decizia mea astazi(care am luat-o din cauza problemelor pe care le are cu banii, mereu intarzie cu salariul, sunt baietii care intr-o luna jumatate a luat decat 800 lei) si l-am rugat ca pe data de 20 sa imi faca lichidarea cu banii la timp. Raspunsul lui a fost ca nu imi va face lichidarea la zi si ca imi va da avansul pe 20 dec si tocmai in ianuarie imi va face lichidarea. Mentionez ca in CIM am datele de salariu pe 10 si 25 ale lunii si am o perioada de 90 zile de proba si conform lg. 53/2003 nu ma poate obliga sa imi iau preaviz...
Intrebarea mea este urmatoarea:
Exista vreo baza legala care sa il oblige sa imi dea toti banii odata?
Legea prevede ca salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.
Legea nu face distinctie in ceea ce priveste plata salariului in cazul incetarii raportului de munca...prin urmare, angajatorul este indreptatit sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.
In speta, plata trebuie sa se faca la data mentionata in c.i.m. pentru plata salariului,