avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Am o nelamurire, prietenul meu si-a dat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Am o nelamurire, prietenul meu si-a dat demisia de ...

Buna ziua,
Am o nelamurire, prietenul meu si-a dat demisia de la job, iar el lua salariu cu avans si lichidare ,
Acum intrebarea mea este daca el deja a terminat perioada de preaviz la acel loc de munca ultimul salariu se va da tot cu avans si lichidare, sau nu se mai respecta si se ofera toti banii odata la data de salariu stabilita in c.i.m. ?
Seful lui nu prea este atat de darnic si mereu a intarziat cu banii

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:41, 4 Aprilie 2022
Legea prevede ca salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

Legea nu face distinctie in ceea ce priveste plata salariului in cazul incetarii raportului de munca...prin urmare, angajatorul estepbligat sa plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme financiare Danut Marius Danut Marius Buna seara Pe data de 20 dec va fi ultima zi de munca la actualul loc de munca. I-am transmis patronului decizia mea astazi(care am luat-o din cauza ... (vezi toată discuția)
Avans si lichidare Crys3008 Crys3008 Buna ziua! Soțul meu si.a dat demisia pe 27 septembrie. Lua salariul.sub forma lichidare si avans. Pe 15 octombrie a luat lichidarea. E posibil sa mai ia si ... (vezi toată discuția)
Plata lichidare salariu marionitalia1 marionitalia1 Am fost angajata luna aceasta acum 2 saptamani.Plata salariului se face intre 27 si 30 ale lunii dar mi s-a spus ca voi lua primul salariu luna viitoare in ... (vezi toată discuția)