avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Avans si lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Avans si lichidare

Buna ziua! Soțul meu si.a dat demisia pe 27 septembrie. Lua salariul.sub forma lichidare si avans. Pe 15 octombrie a luat lichidarea. E posibil sa mai ia si avans?? Avansul se lua pe 25 ale lunii.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:06, 24 Octombrie 2019
Legea prevede ca salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

Legea nu face distinctie in ceea ce priveste plata salariului in cazul incetarii raportului de munca...prin urmare, angajatorul este indreptatit sa plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.
Stiu asta. Întrebam dacă mai are dreptul.la avans..cum se calculează? Avansul este pe luna in curs sau tot pe septembrie?
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
In opinia mea, nu mai are cum sa ia avans.
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata lichidare salariu marionitalia1 marionitalia1 Am fost angajata luna aceasta acum 2 saptamani.Plata salariului se face intre 27 si 30 ale lunii dar mi s-a spus ca voi lua primul salariu luna viitoare in ... (vezi toată discuția)
Demisie art. 81 codul muncii in cazul demisiei fata de angajator ... sapiru sapiru DEMISIE art. 81 codul muncii In cazul demisiei fata de angajator in cat timp dureaza procedurile de lichidare si acordare a resturilor platilor cuvenite ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o nelamurire, prietenul meu si-a dat demisia de ... Ana Gheorghiu Ana Gheorghiu Buna ziua, Am o nelamurire, prietenul meu si-a dat demisia de la job, iar el lua salariu cu avans si lichidare , Acum intrebarea mea este daca el deja a ... (vezi toată discuția)