avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Fiscul sechestru pe imobil la PFA?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Fiscul sechestru pe imobil la PFA?

Mama mea are PFA,lucreza in comert. La un moment dat,varsta si boala isi pune amprenta asupra ei. Criza face parte si ea din acest lucru. Nu mai merge vanzarea,si are stoc marfa. I-am propus sa lase firma daca nu mai merge,si a zis ca nu poate deoarece ANAF,fiscul punr sechestru pe imobilul ei,iar in caz daca ea decedeaza,fiscul se ia de descendenti.
Deci este cu plata impozitelor,tva,CAS,etc la zi,fara intarzieri,dar cu marfa stoc,fiscul vrea sa puna sechestru pe imobil si nu pe o parte din marfa. Asta ptr.ca nici ei nu au ce face cu marfa ( incaltaminte si imbracaminte) si e greu si ptr fisc sa faca inventar,depozitat,vandut marfa,etc,asa ca se leaga de imobil ca e mai usor ptr ei.
Deci daca mama mea vrea sa inchida PFA,si nu are banii cat ar trebui sa plateasca la finante de pe stocul marfii,i se va scoate la vanzare imobilul.

Este posibil asa ceva?
Sper sa nu fi fost informata mama gresita de un bugetar de la fisc sau sa inventeze ea.
#-o
Cel mai recent răspuns: Tarzan2012 , utilizator 22:13, 22 Martie 2012
Art. 20. - (1) PFA raspunde pentru obligatiile sale cu patrimoniul de afectatiune, daca acesta a fost constituit, si, in completare, cu intreg patrimoniul sau...OUG 44/2008.
Este posibil ca in cazul in care nu isi poate plati datoriile sa raspunda cu bunuriile proprii.
Daca spuneti ca este cu toate datoriile la zi atunci pentru ce sume vrea ,,statul,, sa puna sechestru ? Probabil ca exista unele datorii (taxe, amenzi neachitate, etc.) pentru care ar trebui in prealabil sa fiti notificat. Este important sa identificati in primul rand sursa acestor datorii.
Nu inteleg si nu stiu daca si dvs ati inteles. Sa fiu mai explicit:
Sa presupunem ca are marfa in valoare de suma xxx,si ptr ca e bolnava sinu mai functioneaza bine afacerea,ar vrea sa inchida firma. Problema apare aici si anume: trebuie platit un impozit si TVA (nu stiu sigur) ptr toata marfa care e in stoc,cum mama nu are banii acestia (criza),ea ar putea sa renunte la o parte din marfa cat ar fi % ptr care ar trebui platit. Dar daca nu plateste,i se pune sechestru pe imobil. De ce pe imobil si nu pe confiscarea unei parti din marfa in % cat ar trebui sa dea la stat?
Statul nu vrea sa renunte ptr ca cica chiar daca inchide firma si isi strange marfa,cica ca mama poate sa mai vanda la bucata pe colo si colo.:">
Aveti pasii de urmat pentru inchidere pfa la adresa [ link extern ]
Cred ca se refera la valoarea patrimoniului care in momentul inchiderii pfa-ului si trecerii la persoana fizica, trebuie sa plateasca impozit.
Ultima modificare: Duminică, 18 Martie 2012
george-neagu, moderator
un fel cam asa.........adica inchidere PFA,ca nu mai merge afacerea-vanzarea,si nici nu mai poate, dar pe stocul de marfa cica ar trebui platit la stat in % ca statul zice ca marfa o va putea sa o vanda persoana care inchide PFA,deci ceva impozit sau TVA trebuie dat la stat!
De ce asa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii din tva ionangelica ionangelica Sotul meu este intreprindere individuala; in urma unui control de la fisc i-a calculat de plata TVA -17000lei , impozit 7000lei si mai are si la sanatate ... (vezi toată discuția)
O lamurire privind insolventa unei firme. Narcisa_ Narcisa_ Firma a fost declarata ca intra in insolventa. S-a acumulat datorii de peste 50.000 lei catre ANAF. Totusi marfa care exista si nu a mai putut fi vanduta, are ... (vezi toată discuția)
Executare silita fisc imobil in coproprietate ionangelica ionangelica poate fi executata silit de catre fisc locuinta unei persoane care nu este unic proprietar mai sunt inca trei, iar locuinta este obtinuta de la parinti prin ... (vezi toată discuția)