avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... raspunsul la contestati
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

raspunsul la contestati

in urma cu doua saptamani am avut " pocnit " de un autobuz ! In concluzie organul in masura sa constate si sa hotarasca cine ce si cum a facut dreptate declarindu-l vinovat ,repectivul a refuzat sa semneze procesul verbal declarind ca vrea sa faca contestatie ,ce ma intereseaza pe mine este cum aflu rezultatul contestatiei ca sa ma duc la seful respectivului sa-i solicit asigurarea ?
Cel mai recent răspuns: Aurelian Cîcu , Consilier juridic 22:38, 23 Noiembrie 2008
Nu sunteti destul de explicit pentru a pute a primi un raspuns exact.
Daca au fost avariate masini.....ce au facut cei de la politie?....nu au eliberat autorizatii de reparatii?
Ultima modificare: Joi, 20 Noiembrie 2008
Rodica Ciobanu, Avocat
Trebuia sa primiti dovada pentru reparatia autoturismului.
Solicitati prin cerere fie plata despagubirilor pentru avariile produse fie sa vi se imaneze o copie de pe polita RCA de la conducerea unitatii de unde provine autobuzul
Va adresati serviciului daune al asiguratorului si demarati reparatiile
Imi cer scuze ca nu am fost destul de explicit dar ar fi insemnat sa ma intind mai mult ! Asadar eu autuobuzul care ma lovit mi-a spart lampa dreapta spate,spoilerul ,mi-a impins lonjeronul si aripa dreapta spre inainte (asta ca sa raspund la intrebarea despre daune ), acest lucru a fost constata de catre serviciul de control al circulatie de la R.A.T.P. care in urma constatarii la fata locului au declarat ca este vinovat soferul de autobuz si deasemenea si politistul care a incheiat procesul verbal la politia rutiera a ajuns la aceasi concluzie in momentul in care a vazut unde am fost lovit !
Intrebarea mea insa se referea la posbilitatea de a afla rezultatul contestatiei pe care respectivul a facut-o in instanta pentru a-mi vedea ce am de facut in continuare !
Pai in momentul constatarii daunelor ar fi trebuit sa primiti pe langa procesul verbal de constatare a incidentului sa primiti si autorizatia de reparatie(pe RCA-ul vinovatului). Chiar daca vinovatul va face contestatie pana la sentinta finala dumneavoastra va puteti repara paguba. Simplu ar fi daca aveti CASCO. Puteti repara masina pe casco si societatea de asigurari va merge in regres si va putea recupera in regres paguba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casco LarisaS LarisaS Am facut un accident destul de minor in 2009 si aveam asigurarea expirata. Acum.. dupa 4 ani mi-a venit de la Astra asigurari, sa platesc suma de aproximativ ... (vezi toată discuția)
Dauna auto rca bodale bodale Buna ziua, Masina mea a fost implicata intr-un accident auto. Vinovatul are polita la Carpatica Asigurari iar firma de asigurari prezinta un deviz reparatie ... (vezi toată discuția)
Accident auto-refuz predare rsc-notificare instanta persoana nevinovata andreeakristina andreeakristina buna ziua, am fost implicata intr-un accident auto, iar vinovatul a refuzat sa imi predea asigurarea RCA. Politia a fost prezenta la fata locului si a ... (vezi toată discuția)