avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inchid un punct de lucru, ce fac cu o gravida?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inchid un punct de lucru, ce fac cu o gravida?

din motive financiare, trebuie sa inchid un punct de lucru, unde am 2 gravide. Ce trebuie sa fac cu ele. Nu am unde sa le transfer? Le dau in somaj? Daca da cum sa fac,pentru ca ele sa aiba continuitate si sa nu-si piarda indemnizatia?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:39, 20 Martie 2012
Le trimiteti instiintarea de preaviz , apoi la expirarea termenului de preaviz le comunicati decizia de concediere ..urmand ca acestea sa se inscrie la somaj ... din somaj se poate intra in concediu de maternitate si apoi in CCC.
Bun si daca una din ele nu vrea sa intre in somaj si incepe sa-si bage medicale, mai am voie sa-i inchid contractul?
Chiar daca intra in concediu medical , prin inchiderea punctului de lucru se poate concedia o salariata in astfel de situatii ...
Am fost azi la juridic la ITM, si mi-au spus asa: in nici un caz nu aveti voie sa concediati o gravida pe motive ca inchideti unpunct de lucru, gravidele trebuie transferate oriunde in altta parte, doar sa nu fiie concediate, concedierea este posibila doar daca firma se inchide cu totul, faliment, insolventa...ce spuneti?
Au mers pe interpretarea data de art.60 alin.2 C.mun. ... insa in practica instantelor s-a decis ca este posibila si o astfel de concediere ...

In raport cu ce v-au spus cei de la ITM, ar trebui sa-i oferiti un alt loc de munca acelor salariate ...si daca nu accepta noul loc de munca, ce faceti , in aceasta situatie?

Alte discuții în legătură

Notificare preaviz desi sunt in 14 saptamani de sarcina liveomars liveomars Buna ziua, Problema mea este urmatoarea:in 3 iunie mi-am anuntat angajatorul ca sunt gravida in 6 sapt,cf legii 96/2003,la care am atasat actul eliberat de ... (vezi toată discuția)
Concedierea unei femei insarcinate Paduraru_Mihai Paduraru_Mihai Sotia este angajata la o firma din 2006 pe postul de casier ocupand si postul de barman in acelasi timp. Firma are 2 angajati din care cealata perosana este ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in perioada de preaviz stan_iulia stan_iulia Buna ziua, Multumesc mult pentru raspunsurile date la subiectul anterior. Insa datorita acestei \"crize financiare\" ne confruntam cu diverse probleme legate ... (vezi toată discuția)