buna ziua,
cu ceva timp in urma am vrut sa imi dau demisia de la locul de munca,am retras-o in aceeasi zi,aceeasi ora cu acordul directorului de magazin conditia fiind ca acea demisie scrisa de mine sa ramana la el.zis si facut.dupa o saptamana am primit vestea ca s-a razgandit in privinta demisiei si ca este de acord cu ea chiar daca eu nu am vrut acest lucru.dupa 2 ore de torturari psihice mi s-a dat o alta hartie pe care a trebuit sa o semnez singurul lucru pe care l-am inteles in acel moment destul de slab pentru mine a fost ca totusi pana pe 1.04 am un venit.am semnat si dupa aceea,dupa starea de soc avuta am realizat ce am facut,m-au obligat sa semnez demisia fara ca eu sa imi doresc acest lucru!!!!cert este ca vreau sa merg mai departe sa fac o reclamatie referitor la aceasat problema,ba chiar sa merg si la tribunal daca este cazul.intrebarea mea ar fi daca am vreo sansa in favoarea mea.multumesc.astept un raspuns din partea dvs.#-o
Demisia este un act unilateral de vointa si in consecinta nu trebuie aprobata, acceptata sau contrasemnata, ba mai mult nici nu este impusa motivarea ei. Se depune in vederea obtinerii unui numar de inregistrare, angajatorul fiind obligat sa o inregistreze si astfel sa ia act de vointa dvs. Trebuie sa respectati perioada de previz stabilita in contractul de munca. In cazul in care angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul de munca, puteti demisiona si fara previz.
Acum ca ati semnat demisia, nu mai aveti ce face.....in conditiile in care totul s-a petrecut doar intre 4 ochi, este aproape imposibil sa dovediti ceva in instanta.
Gabi, cred ca cel mai bun lucru pentru tine ar fi sa te detasezi putin de problema si sa te gandesti:
1. Am vrut sa-mi dau demisia? - Am vrut!
2. Am demisionat? - Da!
Deci, obiectiv atins.
Din ce motive ai facut asta, daca era mai bine sa ... ar fi bine sa le analizezi cand mai scapi de stresul in care esti.
Deocamdata gandeste-te la pasul urmator:
1. Ce loc de munca imi doresc?
2. Ce fac pentru a-l dobandi?
Cand ai resentimente si esti furios, posibilitatea de a gresi este maxima.
Concentreaza-te pe prioritati! Astfel, ai sansa sa si realizezi ceea ce-ti doresti. :yes:
Bafta! :luck:
ceea ce mi-au facut este lipsit de bun simt.sa m aoblige sa semnez demisia,si sa imi spuna ca imi ofera posibilitatea ca perioada preavizului sa stau acasa chiar nu demonstreaza nimic?pentru mine nu demonstreaza decat ca angjatorul este cel care m-a dat afara pe semnatura mea.
o sa incerc si in instanta pentru ca nu imi doream sa imi pierd locul de munca.
In instanta se poate solicita anularea deciziei de incetare a c.i.m. prin demisie daca demisia a fost provocata de catre angajator ... trebuie sa faceti aceasta dovada in fata instantei ...
Demisie
Coriina111
Daca am semnat contractul de .munca și după o luna ma m îmbolnăvit și sunt internata..ei au dreptul să mă pună sa semnez demisă fara a mi se acorda ... (vezi toată discuția)