avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Vechime in munca in I.I. si recalcularea pensiei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Vechime in munca in I.I. si recalcularea pensiei

Buna dimineata ,

Daca am o Intreprindere individuala si sunt pensionar , BENEFICIEZ DE CONTINUAREA VECHIMII IN MUNCA SI RECALCULAREA PERIODICA A PENSIEI,PE CARE AM DOBANDIT-O DIN ACTIVITATEA IN INVATAMANT?

Multe,multe multumiri !!!
Cu respect , Petrica Leah
Cel mai recent răspuns: Vlad2013 , utilizator 10:54, 19 Martie 2012
In mod normal, orice II sau PFA din Romania trebuie sa cotizeze la sistemul de pensii de stat, printr-un contract facut cu acestia. Dumneavoastra fiind deja pensionar, nu trebuie sa faceti acest contract, dar trebuie anuntat ca aveti acesta intreprindere individuala la pensii (altfel veti primi acasa instiintari). Dar, daca doriti, aveti posibilitatea sa faceti acest contract de pensii, acesta desigur, folosind la continuitatea si prelungirea perioadei de munca, deci trebuie recalculat stadiul de cotizare.
Sper ca v-am putut fi de folos.
Multe si calde multumiri !!!
Va doresc o zi cat se poate de fericita !
Cu respect, Petrica Leah

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie Vlad2013 Vlad2013 Sotia mea s-a pensionat,din invatamant,cu art.38,din Leagea...,cu 2 ani mai devreme,la limita de varsta,in 2010.Normal,daca n-ar fi existat articolul ... (vezi toată discuția)
Titular-intreprindere individuala (contributie pensii) Vlad2013 Vlad2013 Buna ziua , Cu respect,va intreb: Cum este mai avantajos - ca si contributie la Casa de Pensii : 1) Daca sunt titularul intreprinderii ... (vezi toată discuția)
Dreptul la munca Vlad2013 Vlad2013 Buna seara, Sunt femeie si am iesit la pensie,cu doi ani mai devreme,cu pensie intreaga.(am lucrat in invatamant),considerandu-se,conform legii,ca am ... (vezi toată discuția)