avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul la munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul la munca

Buna seara,
Sunt femeie si am iesit la pensie,cu doi ani mai devreme,cu pensie intreaga.(am lucrat in invatamant),considerandu-se,conform legii,ca am iesit la pensie,lalimita de varsta.
Legea imi permite sa ma angajez,in continuare,IN SECTORUL PRIVAT,cu carte de munca,sa-mi maresc vechimea in munca,pentru o eventuala recalculare a pensiei?
Dar,fara carte de munca ( platita cu ora) , in invatamant,pentru perioade mai scurte ( concedii fara plata sau de maternitate,in timpul concediilor medicale ale unor colegi,etc.),por suplini? In ce conditii?

Va dorim o seara deosebita,dupa binele pe care ni-l oferiti,zi de zi!
Cu respect, Rodica si Petrica Leah
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 22:01, 7 Februarie 2010
Daca sunteti pensionara in prevederile legale, sa fiti sanatoasa, altfel prevederile Legii nr.19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, nu va impiedica sa desfasurati activitati care sa va ajute la completarea pensiei, pe care o meritati cu prisosinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data iesirii la pensie Vlad2013 Vlad2013 LA MULTI ANI,pentru 2012 !!! Sa fie un an bun pentru intreaga dumneavoastra echipa !! Sa ne traiti,sa va bucurati,safiti fericiti !!!! Va intreb ... (vezi toată discuția)
Pensionare Vlad2013 Vlad2013 Buna seara, As dori sa va intreb : Ce procent din veniturile unui salariat,la stat va avea pensia,la limita de varsta? Ce venituri salariale intra in ... (vezi toată discuția)
Pensia anticipata intreaga Vlad2013 Vlad2013 =D> Buna seara, Va rugam sa ne raspundeti,in limita posibilitatilor(banuim ca sunteti foarte solicitati) la cateva intrebari : 1. Este ... (vezi toată discuția)