Am un credit la Bank si de 5 ani de cand platesc ratele nu am depasit niciodata termenul de plata. Recent m-au sunat ca am de platit o taxa de 46 de lei pt. arhivare electronica. Cat de corecta este aceasta taxa?
Va multumesc
Am studiat contractul si am observat ca atunci cand am incheiat acest contract am platit si o taxa de 65 de lei, deci in urma cu 5 ani pentru arhivare dar nu s-a specificat ca aceasta suma este doar pe 5 ani valabila. Mai exista un document pe care doar banca il are cum ca se plateste o garantie mobiliara de 1/3 din salariu net in cazul in care nu platesti ratele ca o cotizatie pt avocatul bancii si suma platita de noi e valabila 5 ani. Vreau sa dau banca in judecata nu este posibil sa-ti bage mana in buzunar!!!!! Nu sunt restantier dar vad ca nu merita sa fii corect in Romania.
Domnule, cu siguranta exista o clauza in contract in care se stipuleaza ca toate taxele pentru conservarea garantiilor cad in sarcina debitorului. Este absolut normal, dumneavoastra dati acele garantii, dvs va obligati sa le conservati. Ca sa va degreveze pe dvs, banca face ea aceste inregistrari/modificari, pe cheltuiala dvs.
Cat despre referirea la poprire, stiti dvs ceva, dar stiti prost. In caz de neplata, banca va trece la executare silita, una dintre forme fiind poprirea pe venituri, in cuantum de 1/3 din venitul net. La suma creditului se va adauga un onorariu de executor, putin probabil sa fie si un onorariu de avocat. Oricum, veti fi executat silit doar in caz de neplata, nu si daca va platiti creditele la termen.
Normal ca este clauza dar nu se specifica ca e valabila 5 ani la asta ma refeream. Cat de legal este ca acest document sa-l aiba banca el nefiind semnat de cel care a luat creditul?
Pai prin lege inregistrarile la AEGRm se reinnoiesc , pentru a fi protejate drepturile debitorilor. In mod evident, daca va incumba obligatia de a oferi garantie, va incumba si obligatia de a reinnoi inregistrarile oricand legea o cere.
Cat despre documentul acela, nu stiu la ce va referiti.
Gaj credit auto
Greenyvy
Am luat un credit auto in valoare de 26000 lei in anul 2006 si pana acum am platit rate, comisioane si dobanzi asa cum le-au cerut ei fara sa comentez la ... (vezi toată discuția)