avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... bunuri achizitionate inainte de casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

bunuri achizitionate inainte de casatorie

Buna...am trait in concubinaj aproximativ 7 ani,timp in care ne-am construit o casa impreuna ,actele sunt pe numele lui...anul asta vrem sa facem nunta.Bunurile lui achizitonate inaintea casatoriei ,vor deveni si ale mele ?sau trebuie sa fac acte de vanzare-cumparare inainte de casatorie ?ce spune legea ?multam mult.
Putei incheia o conventie matrimoniala in care sa includeti in comunitatea legala si bunurile proprii ale fiecaruia dintre soti.
unde putem incheia conventia matrimoniala ?multumesc
Conventia matrimoniala trebuie autentificata la un notar. Pentru bunurile imobile se noteaza si in cartea funciara.
Conventia matrimoniala se incheie prin inscris autentificat de notarul public, cu consimtamantul tuturor partilor, exprimat personal sau prin mandatar cu procura autentica, speciala si avand continut stabilit dinainte. Nerespectarea acestor dispozitii se sanctioneaza cu nulitatea absoluta a actului.

Se poate incheia:
- inainte de casatorie (si atunci va produce efecte numai de la data incheierii casatoriei);
- in timpul casatoriei (si atunci va produce efecte de la data prevazuta de parti sau, in lipsa, de la data incheierii ei);

Obiectul conventiei matrimoniale il constituie regimul matrimonial pe care sotii il aleg ca alternativa la regimul matrimonial legal. Conventia matrimoniala se supune dispozitiilor legale privind regimul matrimonial ales, cu exceptia cazurilor speciale prevazute de lege; in caz contrar, conventia devine nula in mod absolut.

Prin conventie matrimoniala nu pot fi incalcate regulile imperative comune tuturor regimurilor matrimoniale si nu poate aduce atingere egalitatii dintre soti, autoritatii parintesti sau transmiterii mostenirii legale.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract prenuptial violetaandreea violetaandreea Buna ziua, Am si eu o intrebare referitoare la contractul prenuptial.urmeaza sa ne casatorim si am vrea sa incheiem un contract prenuptial. Nu stiu daca a ... (vezi toată discuția)
Contract inainte sau dupa casatorie LittleMary LittleMary Buna ziua, In curand urmeaza sa ma casatoresc. DIn pacate logodnicul meu are ceva probleme si anume: multe amenzi la primarie din cauza permisului auto, ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune Nico.tanase Nico.tanase In cazul in care nu se doreste ca un bun dobandit in timpul casatoriei sa fie considerat comun, ce act ar trebui incheiat pt dobandirea lui ? Multumesc (vezi toată discuția)