avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale retragere asociat din SC
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

retragere asociat din SC

Am urmatoarea situatie.. sunt unic asociat intr-o SC, si asociat cu o persoana in alta SC. In cazul in care asociatul vrea sa se retraga din societatea 2, trebuie sa gasesc pe altcineva? Stiu ca nu poti fi unic asociat decat intr-o SC, deci cum ramane cu societatea 2?
Cel mai recent răspuns: radu_uglai , utilizator 12:11, 21 Martie 2012
Este interzis prin lege sa fiti asociat unic in doua SRL, astfel ca sunteti nevoit sa cesionati si dv partile sociale detinute intr-una dintre cele 2 SRL sau sa dizolvati o societate.
inteleg ca o varianta legala ar fi ca asociatul sa cedeaze jumatatea lui de actiuni catre o alta persoana. astefel eu raman in aceeasi situatie (uncic)
Da, una dintre variante e sa cesioneze partile sociale catre o alta persoana.
Buna ziua,
As avea nevoie de ajutorul dumneavoastra. Exista o societate in care sunt 2 asociati, unul dorind sa se retraga...Care sunt etapele si formalitatile de parcurs.
Va multumesc.
O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura cesiune parti sociale catre administratorul srl (care nu este si asociat) Irina S. Irina S. Care este procedura exacta (pasi de urmat) si ce costuri impica, pentru ca asociatii unui srl (unul are 90% iar celalalt 10%) sa cesioneze toate partile ... (vezi toată discuția)
Decizie asociat unic florry21 florry21 Buna ziua! Sunt asociat unic si administrator la o firma SRL, infiintata in mai 2014. Pe aceasta firma mai este un administrator, colega mea. Ideea este e ... (vezi toată discuția)
Renuntare la asociere; devenire asociat unic in doua firme adimix adimix Vreau sa renunt la statutul de asociat in cadrul unei firme, insa problema este ca persoana care ar ramane in continuare asociat unic pe firma mai este de ... (vezi toată discuția)