avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Dreptul de executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Dreptul de executare silita

O firma de recuperari creante are dreptul la executare silita fara o hotarare judecatoreasca?Este posibil un proces in instanta
sa se tina fara a ti se aduce la cunostinta?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:19, 19 Martie 2012
Executorul e cel ce executa daca are un titlu executoriu ( o hot judecatoreasca, un contract de credit, un contract de imprumut autentificat) dupa ce obtine incuviintare de executare silita de la instanta. Cererea de incuviintare se judeca fara citarea partilor.
Daca nu exista un titlu executoriu, debitorul trebuie intai actionat in judecata si va fi citat.( nu ati zis despre ce creanta e vb)
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut persoana fizica cu contract la notar Marius20100 Marius20100 Am imprumutat un prieten cu o suma de bani,el insinstand sa facem si contractla notar. Trebuia sa-mi inapoieze banii acum 4 luni. La inceput m-a amanat, pentru ... (vezi toată discuția)
Datorie la societate telefonie mobila donisa donisa O pensionara a facut abonament la companie de telefonie mobila pt o nepoata care din iunie 2009 nu a mai platit factura in val. de 240 lei si acum doamna a ... (vezi toată discuția)
Imprumuturi bani, recuperare BACOS BACOS Daca ai imprumutat o suma de bani unei persoane pe baza de contract notarial unde este stipulat ca > in cazul nerestituirii imprumutului la termenul ... (vezi toată discuția)