avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somajul in Italia
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somajul in Italia

buna ziua! as avea si eu o intrebare:in decembrie 2010 am avut primul contract de munca in italia ca badanta care s-a inchis cam pe la jumatatea lui martie 2011, apoi pe 1 septembrie 2011 am avut un nou contract care s-a inchis in 26 februarie 2012.As vrea sa stiu daca ma incadrez la disoccupazione ridotta.Va multumesc


Cel mai recent răspuns: relian , utilizator 16:28, 19 Martie 2012
1. Dvs. ati uitat limba romana iar eu nu cunosc limba italiana.
2. Ori eu ma apuc sa invat italiana ori dvs. scrieti in romaneste. Alegeti dvs. varianta care va convine.
Imi cer scuze , era vorba despre somajul redus sau mai bine zis de ajutorul de somaj cum zic ei.La noi nu stiu cum s-ar putea numi.
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2012
relian, utilizator
buna ziua,cererea pt somaj redus treb facuta deja pentru anul 2011,doar daca v-au inchis dansii contractul,nicidecum la demisie.
mergeti la inps sau la un patronat sindical cu recipisele in care s-a platit contributiile.si cu nota de lichidare.daca imi aduc bine aminte,ati mai pus aceasta intrebare pe forum.
si vi s-a raspuns.
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2012
camicr, utilizator
Am depus cererea pe data de 27 februarie 2012,contractul de munca mi-l-au inchis cei la care am lucrat fara nici o explicatie,dar aveam o mare nedumerire pentru ca la patronat domnisoara de acolo imi ceruse ceva si din 2009.De ce,nu am inteles.
nu avea de ce sa va ceara pt anul 2009,deoarece in primul trimestru al anului urmator,se face calculul numai pt anul ce a trecut,asta pt somaj redus.doar pt somajul celalalt(disocupazione ordinaria)se cerea recipisele pt 2 ani consecutiv
calculat la lunile lucrate,aveti dreptul la somaj redus'
dar cand ati depus actele,v-a cerut o adresa unde sa va trimita fila cec,sau v-a cerut un cont bancar unde sa va trimita banii???
deoarece trebuia sa ajunga deja,deoarece si nasa mea a depus in ianuarie,iar la inceputul lui martie,deja i-a intrat in cont,banii.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj in urma incetarii cim cu timp partial pds810930 pds810930 Buna ziua Am fost angajat pe 22 februarie 2012 cu CIM pe perioada nedeterminata, 8h/zi. Dupa o luna firma și-a schimbat denumirea si astfel mi s-a ... (vezi toată discuția)
Cum calculam dobanda la garantie materiala pe care trebuie sa o primesc ? diana1972 diana1972 in perioada martie 2008-ianuarie 2009 mi s-a retinut cate 60 de lei iar in februarie 2009 suma12 lei, in noiembrie 2009 am schimbat locul de munca unde ... (vezi toată discuția)
Prescriptia raspunderii penale camicr camicr Buna ziua, Incerc sa rezum problema ce ma confrunt de 2 ani. In vara 2010,am platit onorariu avocat,pt a deschide proces impotriva unei companii ... (vezi toată discuția)