avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum calculam dobanda la garantie materiala pe care ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum calculam dobanda la garantie materiala pe care trebuie sa o primesc ?

in perioada martie 2008-ianuarie 2009 mi s-a retinut cate 60 de lei iar in februarie 2009 suma12 lei, in noiembrie 2009 am schimbat locul de munca unde necesita o oprire a garantiei de 3 salarii si desi nu aveau voie au inceput sa-mi retina garantie din lichidarea pe luna lui octombrie 2009(ca oricum tot trebuie sa-mi opreasca mi sa raspuns de catre contabila ),bun si acum din luna octombrie 2009 pana in septembrie 2011 mi s-a retinut cate 90 de lei iar in octombrie 2011 suma de 108 lei(desi salariul era de 980 lei) in 2012 la salariul meu s-a introdus cele 10 tichete de masa pentru care a trebuit sa reintregesc garantia cu cate 100 de lei pe lunile martie,aprilie si mai.Luna trecuta firma sa inchis iar la restituirea garantiei care insumeaza 3240 lei nu mi sa dat dobanda aferenta asa cum prevede legea.As vrea sa stiu cum se calculeaza dobanda la garantia pe care am depus-o si ce as putea face in cazul in care nu mi se va acorda si dobanda din punct de vedere legal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:28, 10 Aprilie 2014
Legea nr.22/1969 prevede :
Art. 15. - Garanţia în numerar va fi depusă de către agenţii economici, autorităţile şi instituţiile publice la Casa de Economii şi Consemnaţiuni sau la bănci, într-un cont special al agentului economic, al autorităţii ori al instituţiei publice respective. Garanţiile în numerar depuse la Casa de Economii şi Consemnaţiuni sau la bănci se înscriu într-un carnet de consemnare pe numele gestionarului. Carnetul de consemnare va fi păstrat în casieria agentului economic, autorităţii sau instituţiei publice în favoarea căreia s-a constituit garanţia.
Pentru garanţia depusă în condiţiile alin. 1, se acordă o dobândă anuală, stabilită de depozitarul garanţiei, care nu poate fi mai mică decât dobânda acordată pentru depozitele la termen pe un an

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituirea garantiei ionescu_elenaa ionescu_elenaa Buna seara,am lucrat la o firma 17 luni si in CIM in afara salariului era adaugata si o garantie de 185 lei pe luna.Acum am plecat de la acea firma si mi s-au ... (vezi toată discuția)
Dobanda garantie Ovidiu Stanciu Ovidiu Stanciu dupa un an de zile la un loc de munca cat ar trebui sa am garantie si dobanda pe aceea suma,se poate 48 de lei ? (vezi toată discuția)
Retineri din salariu pentru gestiune mihaelasfr mihaelasfr Buna ziua Am lucrat 3 ani de zile la una din bibliotecile Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti, unde am fost de acord sa intru in gestiune, implicit ... (vezi toată discuția)