avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dobanda garantie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dobanda garantie

dupa un an de zile la un loc de munca cat ar trebui sa am garantie si dobanda pe aceea suma,se poate 48 de lei ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:47, 29 Aprilie 2014
Legea nr.22/1969 prevede :
Art. 15. - Garanţia în numerar va fi depusă de către agenţii economici, autorităţile şi instituţiile publice la Casa de Economii şi Consemnaţiuni sau la bănci, într-un cont special al agentului economic, al autorităţii ori al instituţiei publice respective. Garanţiile în numerar depuse la Casa de Economii şi Consemnaţiuni sau la bănci se înscriu într-un carnet de consemnare pe numele gestionarului. Carnetul de consemnare va fi păstrat în casieria agentului economic, autorităţii sau instituţiei publice în favoarea căreia s-a constituit garanţia.
Pentru garanţia depusă în condiţiile alin. 1, se acordă o dobândă anuală, stabilită de depozitarul garanţiei, care nu poate fi mai mică decât dobânda acordată pentru depozitele la termen pe un an

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.art.15 din legea 22/1969 mai este valabil?ma intereseaza ... Ciobotaruiulian72@gmail.com Ciobotaruiulian72@gmail.com buna ziua.art.15 din legea 22/1969 mai este valabil?Ma intereseaza paragraful \"pentru garantia depusa in conditiile al.1 se acorda o dobanda anuala stabilita ... (vezi toată discuția)
Restituire garantie ancaartifex ancaartifex buna ziua. se pensioneaza bibliotecarul.ytrebuie sa ii dau inapoi garantia care i-a fost oprita timp de vreo 2 ani lunar. exista vreo reglementare in acest ... (vezi toată discuția)
Primirea garantiei de la angajator massoi massoi Buna ziua,vreau nişte lămuriri dacă se poate.Am lucrat ca gestionar la o anumită firma până în data 27.11.2009,când am fost anunţat că se ... (vezi toată discuția)