avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza cadastru - expertul nu a depus ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza cadastru - expertul nu a depus contraexpertiza desi au trecut patru termene

Cu respect
Adresez si eu o intrebare - in cazul unui proces legat de un teren, in care paratul a cerut o contraexpertiza (prima a fost efectuata), si expertul ales de instanta nu a depus-o nici dupa 4 termene,aprox 6luni,chiar daca s-a cerut si aprobat de catre instanta amendarea de doua ori, cu cite 200ron, si mai interesant ca i s-a platit si taxa de expertiza integral.Stie cineva cate termene poate amina depunerea?Si daca da, cu ce motivatie?Se poate cere recuzarea expertului?Exista si in legislatia romana ceva legat de obstructionarea justitiei?
Multumesc anticipat
Gabriel
Cel mai recent răspuns: gabicor , utilizator 10:06, 22 Martie 2012
De regula instanta de judecata,cu scopul fluidizarii solutionarii dispune in sarcina expertului masura restituiri onorarioului si va dispune masura inlocuirii cu alt expert care sa execute expertiza
Multumesc pentru raspuns
Dar daca instanta nu ia aceasta masura, eu, care practic pierd timpul, ce as putea face pentru urgentarea depunerii?Ma refer la o cerere legala in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contraexpertiza Narcis Neamtu Narcis Neamtu Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti daca o contraexpertiza (o noua expertiza) poate fi ceruta direct in apel, sau trebuie ceruta in prima instanta, sub ... (vezi toată discuția)
Efectuarea unei alte expertize dupa contraexpertiza adi8165 adi8165 Buna ziua Am un dosar de granituire in care s-au efectuat 2 rapoarte de expertiza topografica, raportul de expertiza initial si cel de contraexpertiza ... (vezi toată discuția)
Recuzare expert tehnic auto costy_892007 costy_892007 buna ziua vreau sa stiu daca se poate recuza un expert tehnic auto, a facut o expertiza care nu reflecta realitatea a fost citat in dosar si a declarat cu ... (vezi toată discuția)