avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... datorie inventata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

datorie inventata

Buna,
Vreau sa ma ajutati va rog...o persoana pretinde ca mi-a dat o suma consistenta de bani in anul 2010,ca are extrase bancare...martori inventati..ma rog si ma cheama in instanta sa ma judec pentru inselaciune.
Este posibil asa ceva? Chiar nu au unele persoane rusine??? Am stat impreuna cu aceasta cam 1 an jumate...prieteni,dar acum vazand ca m-a pierdut probabil...invoca o datorie din 2010 pe care sincer sa fiu..nu mi-a dat-o.
Spune ca are extrase bancare ale sumei..ma rog.
Ce este de facut in acest caz? Domnul politai ma cheama la dansul si-mi spune sa-i dau fetii banii ca am inselat-o...ca are deja martori,extrase,etc.
Daca asa merge in romania...atunci o sa ma gandesc tare de tot sa-mi construiesc propria afacere,punand in capul celor ce-mi vin mie in minte sume de bani...cu martori si extrase din banci...slava cerului am si eu.
Multumesc pentru sfaturi.
Trebuie sa demonstreze faptul ca v-a dat imprumutul pe care-l pretinde, faptul ca v-a virat in cont niste bani nu demonstreaza decat faptul ca v+a virat niste bani, care puteau constitui si o donatie.
Parerea mea este ca acest lucru il are demonstrat, iar daca nu poate, nu aveti ce restitui.
Totusi, dvs. stiti cel mai bine cum au stat lucruile, iar noi, in functie de datele pe care ni le furnizati, va oferim un sfat cat mai pertinent.
Inselaciunea , de altfel, inseamna cu totul altceva si nu nerestituirea unui imprumut, chiar daca acesta ar exista, trebuia sa va actioneze la instanta civila.
Va multumesc din suflet pt raspuns.
Pai dansa mi-a facut plangere la sediul de politie de pe raza comunei unde are domiciliu si,inca o plangere unde sta cu chirie fiind la facultate.
Chestiunea este in felul urmator...pe timpul cat am fost impreuna,eu nu am avut nevoie de banii ei...deoarece am muncit in Spania cu un castig de 1500 euro pe luna si,intre noi lucrurile au decurs foarte normal...cheltuind impreuna cand ieseam in oras,dar...nu s-a pus nicicand problema sa ne certam. Mentionez faptul ca ea,era certata cu tatal ei...in perioada cat a stat cu mine. De ce spun si aduc in discitie pe TATAL fetii...deoarece de cateva saptamani tatal m-a sunat sa-mi spuna ca am sa-i dau bani...o datorie inventata din anul 2010,ca ma taraste prin tribunale...el fiind revolutionar cu acte in regula si,are influente. Jigniri...xenofobii si,tot tacamul...asta nu mai are rost sa va spun,din partea tatalui,care si el...la randul lui da pe fratele meu de judecata...necunoscandu-l,pentru amenintare.
In anul 2010..fata respectiva sustine ca a primit sume de bani de la mama ei,care muncea in italia...scoate banii din banca si ea spune ca,mi-i da mie imediat...martori,extrase..etc,etc.
Va spun cu frica de dzeu,nu am luat niciodata de la dansa 1 euro ca sa nu-i platesc eu ceva,in schimb...stiu ca primea sume de bani..dar erau pentru a-si plati chiria in arad si facultatea...taxe,etc..nefiind interesat de ce face ea cu banii ei.
Sunt chemat la declaratii...am dosar penal pentru inselaciune...din ce cauza? Pe cine am inselat eu??? Se poate sa aduca tatal fetii martori mncinosi???? Cat despre extrase ca a scos banii...asta fiecare avem extrase din banci,nescriind ca respectiva domnisoara...mi-a dat mie 1 euro.
Ce ma intriga la extrem...de ce acum,din anul 2010.
Va multumesc.
Daca este asa cum sustineti dvs si acele extrase sunt false/fabricate mai curand persoana care care a facut plangerea vrea sa va "insele" ....infractiunile de fals si uz de fals.
Pe ordinul de plata scrie care este beneficiarul sumei transmise cat si contul in care se achita.
Politistul poate cita banca la care se sustine ca aveti contul deschis si atunci se dovedeste ca nu puteati primi o suma de bani daca nu aveati si un cont deschis la ei.
Oricat de multe explicatii sau sfaturi veti primi, ele nu valoreaza cat un avocat care sa mearga cu dvs. la politie si sa va reprezinte.

multumesc mult.
deci,dansa are extrasele pe numele ei...nu pe al meu,cum ca ea a scos din banca banii si ulterior mi i-a inmanat mie in mana in nu stiu ce loc stingher.
dar...de ce din anul 2010 nu a facut astfel de jocuri?
si politia din satul ei...ma ia pe mine cu inselaciuni??
Am inteles acum. Nu exista nici-o dovada scrisa ca dvs. ati luat acele sume si din acest motiv a indicat martori. Martorii au dat declaratii in care au sustinut ca dvs. de fata cu ei, ati primit aceste sume.
Ramane cuvantul dvs. contra reclamantei si a martorilor........revin cu recomandarea de a apela la un avocat specilizat pe penal.

Alte discuții în legătură

Polițistul de caz nu a prezentat procurorului, de mai bine de un an, sesizările mele privind declarațiile false din dosar. ce pot să fac împotriva lui, cum e mai bine? soparla62 soparla62 La data de 07.08.2017 am depus la parchet o plangere penala privind falsul intelectual conform art.321 Ncp. Plangerea a fost trimisa la politie, politistul a ... (vezi toată discuția)
Din victima,acuzat? gabriel1980 gabriel1980 Buna ziua.Anul trecut (iunie 2012)am fost lovit cu o piatra in cap de cumnata mea,aflandu-ma in fata locuintei ei,pe spatiu public.Am scos de la IML un ... (vezi toată discuția)
Declaratia mincinoasa in cercetarea penala bukinst bukinst Constituie infractiune declaratia mincinoasa facuta de parat, politistului care-l cerceteaza si in baza careia politistul propune NUP iar procurorul mentine ... (vezi toată discuția)