Buna,
Vreau sa ma ajutati va rog...o persoana pretinde ca mi-a dat o suma consistenta de bani in anul 2010,ca are extrase bancare...martori inventati..ma rog si ma cheama in instanta sa ma judec pentru inselaciune.
Este posibil asa ceva? Chiar nu au unele persoane rusine??? Am stat impreuna cu aceasta cam 1 an jumate...prieteni,dar acum vazand ca m-a pierdut probabil...invoca o datorie din 2010 pe care sincer sa fiu..nu mi-a dat-o.
Spune ca are extrase bancare ale sumei..ma rog.
Ce este de facut in acest caz? Domnul politai ma cheama la dansul si-mi spune sa-i dau fetii banii ca am inselat-o...ca are deja martori,extrase,etc.
Daca asa merge in romania...atunci o sa ma gandesc tare de tot sa-mi construiesc propria afacere,punand in capul celor ce-mi vin mie in minte sume de bani...cu martori si extrase din banci...slava cerului am si eu.
Multumesc pentru sfaturi.
Trebuie sa intelegeti faptul ca predarea banilor si motivele predarii lor se pot dovedi si cu martori.
Se va face o coraborare a probelor.
In functie de probe se va stabili daca fapta exista,etc.
Daca nu se dovedeste nu sunt probleme.
Înşelăciunea
(1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
Spre deosebire de o simpla datorie unde se cer probe scrise (peste 250 lei) si nu sunt admisi martori contra inscrisului, in cazul inselaciunii pot fi admise mai multe tipuri de probe, inclusiv martori. Extrasele de cont pot dovedi doar existenta sumei de bani la momentul respectiv iar cu martorii se dovedeste ”inducerea in eroare....”. Asta ca principiu, in cazul de fata probabil doar se incearca asta, prin intimidare, cu ajutorul politistului-prieten, si-au zis ca poate se sperie si plateste. Ar fi buna o plangere asupra abuzului politistului, la esalonul superior acestuia, si o plangere de denuntare calomnioasa pentru fata sau tatal ei, care din ei au sesizat politia. Chiar daca nu se vor finaliza cu pedepse macar sa vada si ei ce inseamna hartuire.
Domnul Ion Aurel a inteles si sper ca ati inteles acum si dvs.
Chestiunea cu plangerea impotriva politistului trebuie bine gandita deoarece este posibil sa aiba mari probleme dupa aceea daca este vinovat.
Sfatul meu este ca fara avocat sa nu intreprinda nimic deoarece dupa aceea risca sa isi complice existenta.
Sunt multi care au comis o infractiune si habar nu au de acest lucru...
Daca dupa ce va consulta in privat un avocat care se va si deplasa la dosar si va intelege exact despre ce este vorba, acesta va ajunge la concluzia ca este nevinovat poate sa adopte o atitudine mai agresiva.
Daca procedeaza altfel risca sa aiba mari probleme...
Politia este o institutie corupta.Si paralela cu legalitatea.De obicei pupa funduri la smecherii locali si incurca "legea" cu "amabilitatile si promisiunile sexuale" ale femeilor.(tinere).Si actiunile lor sunt bazate,mai ales la tara,pe intimidarea victimelor si naivitatea acestora.Eu va recomand sa faceti o plangere la Parchetul Militar,sau la Inspectoratul Judetean de Politie.(Si le-o trimiteti prin posta,caci,de obicei nu le primesc.) despre depasirea competentelor de catre acest garcea de la corlatele.Si,poate afla si Ministrul de Interne cu ce isi ocupa ei timpul.Si,mai ales,de ce nu au credibilitate si slabesc autoritatea statului in teritoriu!
Coruptie la tara cu siguranta ca exista mai multa decat in Bucuresti insa este greu de dovedit.
Isi acopera bine urmele politistii si din acest motiv este greu de facut ceva concret.
Exista posibilitatea instituita de lege ca avocatul sa fie prezent la toate audierile dar oamenii ignora adesea avocatii si ulterior niciun avocat nu ii mai poate ajuta.
Ceea ce este scris in declaratii ramane scris...
Important este sa nu se scrie deoarece dupa aceea nu se mai poate face nimic.
O alta problema este aceea ca in localitatile mici avocatii nu vor sa se puna rau cu politia iar ca sa fie adusi avocati din alte localitati este destul de costisitor.