avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Din victima,acuzat?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Din victima,acuzat?

Buna ziua.Anul trecut (iunie 2012)am fost lovit cu o piatra in cap de cumnata mea,aflandu-ma in fata locuintei ei,pe spatiu public.Am scos de la IML un certificat medico-legal in care se acordau 16 zile de ingrijiri medicale,am facut plangere la politie cu intentia sa o actionez in instanta(august 2012),ni s-au luat declaratii si mie si cumnatei mele,etc.Initial ea a declarat ca m-a lovit,dar asta pentru ca as fi intrat la ea in curte,dar a declarat ca nu era nimeni de fata in acel moment.Ulterior si-a schimbat declaratia,specificand ca are martori.Problema mea e urmatoarea:de ce nu a fost inaintat dosarul la Parchet pana la aceasta data(el fiind tot la politie din august 2012),si de ce mi-a spus politistul care ne-a luat declaratii si mie si ei ca a vorbit cu procurorul,iar acesta i-a comunicat ca ,daca dosarul ajunge in instanta, cumnata mea va fi scoasa de sub urmarire si eu o sa fiu acuzat de violare de domiciliu(cumnata mea inaintand reclamatie la politie in acest sens in care a spus ca m-a lovit,dar ca nu era nimeni de fata,in afara de sotul dansei). Poate procurorul dispune asa ceva?Ulterior ea a schimbat declaratia la politie,in care specifica ca are martori care au vazut ca eu as fi intrat in curtea ei si ca m-a lovit,aflandu-se in legitima aparare.Precizez ca nu am intrat in curte i nici nu am lovit-o,ea neavand nici o urma la momentul respectiv,si nici un act care poate dovedi acest lucru(a scris in reclamatie ca as fi lovit-o, si in felul asta mi-a tras si ea cu piatra in cap.Ce se poate face in cazul acesta,tinand cont ca nu era nimeni atunci in jurul locuintei ei in afara de sotul ei?Si eu in reclamatia inaintata la politie,am spus ca nu erau martori prin preajma(chiar nu era nimeni),iar ea acum zice ca are martori?Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gabriel1980 , utilizator 13:37, 28 Februarie 2013
Ar fi fost de recomandat sa depuneti plangerea direct la Parchet, dupa o discutie prealabila cu procurorul de serviciu in cadrul unui program de audienta, intrucat se stie ca Politia uneori mai ''uita'' prin sertare plangerile prealabile ale partilor vatamate. In fine...avand in vedere ca dumneavoastra stiti sigur ca doamna nu a avut martori, eventualele persoane care ar declara mincinos in favoarea dumneaei raspund pt infractiunea de martuie mincinoasa. Ideal ar fi sa cereti si testul poligraf...nu e ceva neobisnuit, se practica. In toate cazurile, fiind vorba de penal, este important sa mergeti peste tot insotit de un avocat. Un cuvant rostit aiurea poate schimba cursul actiunii penale...
Plangerea a fost depusa la Parchet de un avocat.Cand am dat declaratia la politie,la fel am fost insotit de un avocat,nu stiu ce sa mai spun si ce ar trebui sa mai fac.Poate gresesc,dar acel politist mi s-a parut cam "partinitor",dat fiind faptul ca el se "cunoaste" oarecum bine cu fratele si cumnata mea.
Nu cred ca gresiti. Da, am intalnit N cazuri cu politisti partinitori, insa tot ce pot face e sa traga de timp in speranta impacarii partilor, mai ales daca partea pe care o favorizeaza este vinovata. Avand in vedere ca exista declaratii contradictorii si potentiali martori mincinosi va recomand 100% testul poligraf. In plus, daca prin absurd s-ar da NUP, puteti face plangere la procurorul ierarhic superior si in final direct la instanta de judecata. Deci nu au sanse sa iasa basma curata...decat sa traga de timp. Rabdare.
Va multumesc mult.O sa tin cont de ce mi-ati expus aici.O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfat dosar penal Alecuionut Alecuionut Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema, Intr-o dimineata cand am venit de la serviciu in urma unor discutii contradictorii cu un vecin, am ... (vezi toată discuția)
Poligraf - singura "proba" kimbao kimbao A si B merg cu masina. A nu are permis de conducere, iar B are 2,5 alcoolemie. Sunt opriti in trafic de o patrula de politie. Cei doi schimba locurile, astfel ... (vezi toată discuția)
Cu 2 martori falsi bagi usor pe oricine in inchisoare dia22 dia22 In ultimul timp este o moda care creste in amploare. Cei care au dusmani, pur si simplu isi iau prietenii de incredere sau cativa membri ai familiei, se ... (vezi toată discuția)