avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... datorie inventata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

datorie inventata

Buna,
Vreau sa ma ajutati va rog...o persoana pretinde ca mi-a dat o suma consistenta de bani in anul 2010,ca are extrase bancare...martori inventati..ma rog si ma cheama in instanta sa ma judec pentru inselaciune.
Este posibil asa ceva? Chiar nu au unele persoane rusine??? Am stat impreuna cu aceasta cam 1 an jumate...prieteni,dar acum vazand ca m-a pierdut probabil...invoca o datorie din 2010 pe care sincer sa fiu..nu mi-a dat-o.
Spune ca are extrase bancare ale sumei..ma rog.
Ce este de facut in acest caz? Domnul politai ma cheama la dansul si-mi spune sa-i dau fetii banii ca am inselat-o...ca are deja martori,extrase,etc.
Daca asa merge in romania...atunci o sa ma gandesc tare de tot sa-mi construiesc propria afacere,punand in capul celor ce-mi vin mie in minte sume de bani...cu martori si extrase din banci...slava cerului am si eu.
Multumesc pentru sfaturi.
pai si eu v-am dat bani... mie cand mi-i inapoiati ca va dau in judecata... va port prin tribunale tota viata.....

astept.
apelati la un avocat si demascati toata mizeria celor implicati inclusiv politistii si asta fara teama. succes.
proba cu martori in cazul unui contract de imprumut nu e admisa daca suma depaseste 250 lei (ron)
Articolul 1191
Dovada actelor juridice al căror obiect are o valoare ce depășește suma de 250 lei chiar pentru depozit voluntar, nu se poate face decât sau prin act autentic, sau prin act sub semnătură privată.
Nu se va primi niciodată o dovadă prin martori, în contra sau peste ceea ce cuprinde actul, nici despre ceea ce se pretinde că s-ar fi zis înainte, la timpul sau în urma confecționării actului, chiar cu privire la o sumă sau valoare ce nu depășește 250 lei. (...)

astea sunt prevederile vechiului cod, dar care tie ti se aplica deoarece fapta pretinsa ca s-ar fi intamplat a fost in 2010. n-are rost sa angajezi avocat. du-te la cel mai apropiat parchet si vorbeste cu un procuror. e vorba de cateva infractiuni serioase, daca se dovedesc ca fiind nefondate iar procurorul are obligatia sa te asculte si eventual sa te indrume
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2012
fleshmeister, utilizator
fleshmeister a scris:

proba cu martori in cazul unui contract de imprumut nu e admisa daca suma depaseste 250 lei (ron)
Articolul 1191
Dovada actelor juridice al căror obiect are o valoare ce depășește suma de 250 lei chiar pentru depozit voluntar, nu se poate face decât sau prin act autentic, sau prin act sub semnătură privată.
Nu se va primi niciodată o dovadă prin martori, în contra sau peste ceea ce cuprinde actul, nici despre ceea ce se pretinde că s-ar fi zis înainte, la timpul sau în urma confecționării actului, chiar cu privire la o sumă sau valoare ce nu depășește 250 lei. (...)

astea sunt prevederile vechiului cod, dar care tie ti se aplica deoarece fapta pretinsa ca s-ar fi intamplat a fost in 2010. n-are rost sa angajezi avocat. du-te la cel mai apropiat parchet si vorbeste cu un procuror. e vorba de cateva infractiuni serioase, daca se dovedesc ca fiind nefondate iar procurorul are obligatia sa te asculte si eventual sa te indrume

Daca reclamantul depune actele in instanta, nu i se mai aplica vechiul cod, ci se va judeca dupa noul cod.
vasile florin
Pentru ce sustine ca a dat banii?
Despre ce suma este vorba?
Parerea mea este ca exista o infractiune dar nu realizati.
Politistul nu poate sa fie atat de incompetent.
Lucrez des in penal si stiu cam tot ce misca si cum se misca...
Multi ajung la inchisoare pentru ca nu inteleg ca sunt vinovati.

Pentru sucuri si mancare nu se poate discuta despre existenta unei infractiuni.
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2012
Gabriela Mihai, Avocat

Alte discuții în legătură

Polițistul de caz nu a prezentat procurorului, de mai bine de un an, sesizările mele privind declarațiile false din dosar. ce pot să fac împotriva lui, cum e mai bine? soparla62 soparla62 La data de 07.08.2017 am depus la parchet o plangere penala privind falsul intelectual conform art.321 Ncp. Plangerea a fost trimisa la politie, politistul a ... (vezi toată discuția)
Din victima,acuzat? gabriel1980 gabriel1980 Buna ziua.Anul trecut (iunie 2012)am fost lovit cu o piatra in cap de cumnata mea,aflandu-ma in fata locuintei ei,pe spatiu public.Am scos de la IML un ... (vezi toată discuția)
Declaratia mincinoasa in cercetarea penala bukinst bukinst Constituie infractiune declaratia mincinoasa facuta de parat, politistului care-l cerceteaza si in baza careia politistul propune NUP iar procurorul mentine ... (vezi toată discuția)