avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... datorie inventata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

datorie inventata

Buna,
Vreau sa ma ajutati va rog...o persoana pretinde ca mi-a dat o suma consistenta de bani in anul 2010,ca are extrase bancare...martori inventati..ma rog si ma cheama in instanta sa ma judec pentru inselaciune.
Este posibil asa ceva? Chiar nu au unele persoane rusine??? Am stat impreuna cu aceasta cam 1 an jumate...prieteni,dar acum vazand ca m-a pierdut probabil...invoca o datorie din 2010 pe care sincer sa fiu..nu mi-a dat-o.
Spune ca are extrase bancare ale sumei..ma rog.
Ce este de facut in acest caz? Domnul politai ma cheama la dansul si-mi spune sa-i dau fetii banii ca am inselat-o...ca are deja martori,extrase,etc.
Daca asa merge in romania...atunci o sa ma gandesc tare de tot sa-mi construiesc propria afacere,punand in capul celor ce-mi vin mie in minte sume de bani...cu martori si extrase din banci...slava cerului am si eu.
Multumesc pentru sfaturi.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Ar fi recomandabil sa mergeti insotit de avocat pentru a se lamuri problema.
Daca sunteti nevinovat puteti sa asteptati si sa vedeti daca va trimit sau nu in judecata.

Daca au insa martori si extrase...pot fi probe suficiente...daca nu cumva martorii sunt mincinosi si extrasele false in scop de a va santaja prin politistul anchetatore.

Domnule avocat, cu tot respectul, se pare ca nici domnia voastra nu a inteles clar ceea ce spune utilizatorul.
Nu exista extrase de cont bancar false, ele sunt reale ... doar ca probleme sta in felul urmator: fata a scos bani dintr-un cont alimentat de mama ei. Logic ca putea sa ceara si extrase de cont bancar, dar din acele inscrisuri reiese doar faptul ca ea a scos bani, nu ca ar fi dat cuiva anume banii.
Martorii sunt doar pentru a dovedi ca ea a scos bani din cont si a primit si extrasele de cont bancar ... lucru care nu reflecta ca fata ar fi dat bani utilizatorului care a ridicat aceasta problema, pe acest forum.
Nu are nevoie de avocat ca sa dovedeasca politiei de escrocheria pusa la cale de persoane rau-voitoare.
In rest,

Numai bine.
Nimic nu este sigur.
Datele si probele se examineaza in functie de ceea ce este la dosarul penal.

Poate exista si varianta cu coruptia insa este mica probabilitatea.
Se poate face o plangere penala daca stie sigur ca este nevinovat.
In procesul penal se face o coroborare a probelor si procurorul supravegheaza si el urmarirea penala.

Nu are cum sa nu fie vinovat de inselaciune daca este vorba de un cont care ii apartine si a ridicat banii si mai exista si probe din care sa rezulte ca a indus in eroare persoana vatamata.

Poate exista si varianta cu furtul identitatii userului nostru, dar se va stabili pe baza de expertiza...daca a fost el sau nu...
Simplul fapt ca a ridicat banii nu constituie infractiune...chiar daca ar fi fost el...

Sunt N variante in procesele penale...si un mic detaliu schimba soarta procesului...
Zocor a scris:

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Ar fi recomandabil sa mergeti insotit de avocat pentru a se lamuri problema.
Daca sunteti nevinovat puteti sa asteptati si sa vedeti daca va trimit sau nu in judecata.

Daca au insa martori si extrase...pot fi probe suficiente...daca nu cumva martorii sunt mincinosi si extrasele false in scop de a va santaja prin politistul anchetatore.

Domnule avocat, cu tot respectul, se pare ca nici domnia voastra nu a inteles clar ceea ce spune utilizatorul.
Nu exista extrase de cont bancar false, ele sunt reale ... doar ca probleme sta in felul urmator: fata a scos bani dintr-un cont alimentat de mama ei. Logic ca putea sa ceara si extrase de cont bancar, dar din acele inscrisuri reiese doar faptul ca ea a scos bani, nu ca ar fi dat cuiva anume banii.
Martorii sunt doar pentru a dovedi ca ea a scos bani din cont si a primit si extrasele de cont bancar ... lucru care nu reflecta ca fata ar fi dat bani utilizatorului care a ridicat aceasta problema, pe acest forum.
Nu are nevoie de avocat ca sa dovedeasca politiei de escrocheria pusa la cale de persoane rau-voitoare.
In rest,

Numai bine.

Nimeni nu poate fi pus sub acuzare ca o persoana scote bani din propriul cont si apoi sustine cine stie ce...

Dupa ce a scos banii...poate aparea infractiunea.
Adica el a primit banii pentru ,,ceva"...iar acel ceva se poate dovedi cu martori...
Dovada platii banilor in contul ei poate face doar dovada existentei banilor.

Ipotetic:
Un om zice ca i-a dat la alt om 100 000 euro.
Omul este cunoscut ca boschetar.
Dar a avut acei bani timp de 3 ore in cont.Acest lucru se dovedeste.
Se stabileste ca a avut in cont 100 000 euro si apoi...a aparut infractiunea.
Nu stiu daca ati inteles...

Putem continua mult astfel.
De aceea ii recomandam sa mearga cu avocat ca sa inteleaga exact cum se prezinta situatia si sa se apere in toate felurile posibile...dar fara avocat nu va reusi.
Sunt foarte perverse aceste situatii...si un mic detaliu schimba tot...

Duelul psihologic intre avocat, politist si procuror exista cel mai adesea.
Neinitiatii nu au sanse singuri...in fata unor oameni pregatiti...
Pentru mine problema este cat se poate de clara. Userul a scris ca fata a scos banii din contul ei, deci nu userul a scos bani din contul ei.
Extrasul de cont se da doar proprietarului de cont si nu unei terte persoane care nu are acces la acel cont.
Fata vrea sa arate ca si-a scos bani din cont si ca proba foloseste extrasul de cont bancar, dar ... nu apare nicaieri ca ar fi dat banii userului, iar martorii folositi pot confirma scoaterea banilor din cont (de catre fata) si obtinerea extrasului de cont.
Mai exista si varianta ca martorii, chiar mincinosi fiind, sa declare ca fata a dat banii scosi din cont, userului nostru, dar cum banii n-au miros si nici culoare, ramane de stabilit amprenta digitala a celor care au folosit banii :D. Absurd.
Am spus-o ipotetic :))
Si apropos de procurori: cei mai multi dintre ei sunt corupti si coruptibili, mai ales cand la mijloc se afla o fata de facultate, ca sa nu ma exprim contrar regulamentului de pe forum.
Sunt procurori, care chiar daca nu sunt corupti, pot da o rezolutie proasta, daca reclamantul este "o studenta" ....
Ideea este simpla.
S-a dovedit ca au existat banii.
Nu conteaza ca fata a scos banii din contul ei.Acest aspect va scapa si este unul esential...
Cu martorii se dovedeste ca banii care au existat i-a primit el pentru ceva anume ( ceea ce nu stim de la user...).Politia are probe probabil...

Cazul poate fi relativ simplu pentru acuzare si pentru instanta.
Pentru inselaciune nu va fi condamnat ca fata a scos banii din cont...ci pentru motivul pentru care a primit el banii...
Aici este chestiunea si toata situatia graviteaza in jurul acestui aspect.
Pentru inselaciune nu trebuie sa dovedesti cu inscrisuri existenta infractiunii...adica sa mearga la notar si sa se dea declaratii autentice...
Nu stiti cati ajung la inchisoare pentru crima organizata...pe declaratii de martori si fara interceptari telefonice.

Majoritatea procurorilor nu sunt corupti.
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Polițistul de caz nu a prezentat procurorului, de mai bine de un an, sesizările mele privind declarațiile false din dosar. ce pot să fac împotriva lui, cum e mai bine? soparla62 soparla62 La data de 07.08.2017 am depus la parchet o plangere penala privind falsul intelectual conform art.321 Ncp. Plangerea a fost trimisa la politie, politistul a ... (vezi toată discuția)
Din victima,acuzat? gabriel1980 gabriel1980 Buna ziua.Anul trecut (iunie 2012)am fost lovit cu o piatra in cap de cumnata mea,aflandu-ma in fata locuintei ei,pe spatiu public.Am scos de la IML un ... (vezi toată discuția)
Declaratia mincinoasa in cercetarea penala bukinst bukinst Constituie infractiune declaratia mincinoasa facuta de parat, politistului care-l cerceteaza si in baza careia politistul propune NUP iar procurorul mentine ... (vezi toată discuția)