avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... datorie inventata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

datorie inventata

Buna,
Vreau sa ma ajutati va rog...o persoana pretinde ca mi-a dat o suma consistenta de bani in anul 2010,ca are extrase bancare...martori inventati..ma rog si ma cheama in instanta sa ma judec pentru inselaciune.
Este posibil asa ceva? Chiar nu au unele persoane rusine??? Am stat impreuna cu aceasta cam 1 an jumate...prieteni,dar acum vazand ca m-a pierdut probabil...invoca o datorie din 2010 pe care sincer sa fiu..nu mi-a dat-o.
Spune ca are extrase bancare ale sumei..ma rog.
Ce este de facut in acest caz? Domnul politai ma cheama la dansul si-mi spune sa-i dau fetii banii ca am inselat-o...ca are deja martori,extrase,etc.
Daca asa merge in romania...atunci o sa ma gandesc tare de tot sa-mi construiesc propria afacere,punand in capul celor ce-mi vin mie in minte sume de bani...cu martori si extrase din banci...slava cerului am si eu.
Multumesc pentru sfaturi.
Surprinzator e cum s-a facut incadrarea la infractiunea de inselaciune pt o datorie neinapoiata. Chiar si in ipoteza in care ar fi existat datoria litigiul ar fi civil si nu penal.
pai am dosar penal pentru inselaciune...ca asa a vrut domnul politist.
tot domnul politist ma ameninta sa-i dau banii...si,sa ne impacam...atunci,ma gandesc eu...domnul politist de comuna..este si procuror si judecator?? el stie ca sunt deja infractor? de ce nu lasa sa depun si eu probe? sunt super intrigat...cred cu siguranta ca e complot cu politia impreuna.
Ar fi recomandabil sa mergeti insotit de avocat pentru a se lamuri problema.
Daca sunteti nevinovat puteti sa asteptati si sa vedeti daca va trimit sau nu in judecata.

Daca au insa martori si extrase...pot fi probe suficiente...daca nu cumva martorii sunt mincinosi si extrasele false in scop de a va santaja prin politistul anchetatore.
...si la mine a venit acum vreo luna, la serviciu un tip, care imi stia numele intreg, locul de munca, poate si alte date...a venit cu un teanc de facturi si chitante sa i le achit, ca sunt cheltuielile pentru reparatia masinii pe care i-a lovit-o baiatul meu...si cu constatare de la politie...asta e foarte ciudat !!! Singurul meu nascut e o... fata, plecata din oras de 4 ani la o facultate de 6 ani in alt oras si nu avem masina...ca nu avem...A tipat si a urlat ca ma da in judecata prin tribunale...ca baiatul seamana leit cu mine...ca o sa-i platesc toti banii...etc Pana acum nimic, liniste si pace, cum mi-a zis un avocat...oricine poate sa ceara in instanta orice, asta nu inseamna ca v-a si primi !
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2012
alsheck, utilizator
'' militianul '' din satul persoanei care te atrage in acesta situatie, merita inregistrata sau martori cind face aceste amenintari si o plingere la sefi acestuia sau mai sus pt abuz in srviciu ....si se cam satura dupa . Dar depinde si de realitataea celor povestite .

Alte discuții în legătură

Polițistul de caz nu a prezentat procurorului, de mai bine de un an, sesizările mele privind declarațiile false din dosar. ce pot să fac împotriva lui, cum e mai bine? soparla62 soparla62 La data de 07.08.2017 am depus la parchet o plangere penala privind falsul intelectual conform art.321 Ncp. Plangerea a fost trimisa la politie, politistul a ... (vezi toată discuția)
Din victima,acuzat? gabriel1980 gabriel1980 Buna ziua.Anul trecut (iunie 2012)am fost lovit cu o piatra in cap de cumnata mea,aflandu-ma in fata locuintei ei,pe spatiu public.Am scos de la IML un ... (vezi toată discuția)
Declaratia mincinoasa in cercetarea penala bukinst bukinst Constituie infractiune declaratia mincinoasa facuta de parat, politistului care-l cerceteaza si in baza careia politistul propune NUP iar procurorul mentine ... (vezi toată discuția)