avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moºtenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moºtenire

Vă rog să-mi spuneţi;pentru deschiderea succesiunii după moartea soţului, este nevoie să se facă şi succesiunea socrului- acesta a murit acum 6 ani, iar succesiunea nu a fost făcută.Casa ,prorietatea( este doar pe numele lui ) soţului este situată în curtea comună.Acum la succesiune trebuie să cer ţi acest lucru, soacra mea trăieşte şi mai este o soră din fraţe -cumnata mea.
Cumnata mea nu vrea să stau în casa ce trebuia să terminăm împreună cu soţul- efectiv interzice ca eu să mă mut în propria-mi casă- în CI. este adresa mea aceea înscrisă. Ce pot face ....
Cel mai recent răspuns: fodoretelkaeva , utilizator 22:45, 19 Martie 2012
Dezbateti succesiunea dupa socru si apoi dupa sot. Asa veti putea sa va valorificati drepturile. Pt ca la succesiunea socrului prin retransmitere si dvs aveti o cota de mostenire.
fodoretelkaeva a scris:

Casa ,prorietatea( este doar pe numele lui ) soţului este situată în curtea comună.Acum la succesiune trebuie să cer ţi acest lucru, soacra mea trăieşte şi mai este o soră din fraţe -cumnata mea.

Nu am inteles: casa a fost in proprietatea sotului sau a tatalui acestuia? Puteti clarifica acest aspect?
Casa părintească şi casa noastră construită- construcţia început de soţul meu,când nu eram căsătorit cu el,neterminat - şi am convenit cu el că ne mutţm în casă atunci când e locuibilă,până atunci stăm în chirie.
Deci ambele case sunt situate pe proprietatea soacrămii ea este înscrisă în CF ca proprietară.ea trăieşte.
Sunt două case, casa părintească unde soacra e proprietara, nu ştiu dacă socrul mort a fost înscris în CF ca proprietar.
Cealaltă casă aste pe numele soţului pe mine nu m-a trecut în Cf.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa moartea sotului fodoretelkaeva fodoretelkaeva Vă rog să-mi spuneţi paşii care să le urmez.:Soţul meu a murit la data de 24 febr,a.c. de al ING a venit o poliţă de plată.La întrebarea mea de la ... (vezi toată discuția)
Are dreptul la partaj succesoral? danut74 danut74 vreau sa stiu daca sora vitrega a sotului meu are dreptul la partaj succesoral...situatia este urmatoarea:socrul meu cand sa casatorit a luato pe soacramea ... (vezi toată discuția)
Soția soțului decedat are drept la succesiunea socrului?socrul ... gabitag gabitag Soția soțului decedat are drept la succesiunea socrului?Socrul decedat înaintea soțului Mulțumesc! (vezi toată discuția)