avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa moartea sotului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa moartea sotului

Vă rog să-mi spuneţi paşii care să le urmez.:Soţul meu a murit la data de 24 febr,a.c.
de al ING a venit o poliţă de plată.La întrebarea mea de la agent :am primit răspunsul că soacra are dreptul de a primi acei bani pe care soţul a depus din anul 2oo1, si ea a fost înscrisă ca a doua persoană si acum se poate scoate. Eu am fost căsătorită cu el din anul 2oo6.Deci jumţtate din sumă au fost plătiţi în timpul căsătoriei.Dar cumnatul vrea neapărat să pună mîna pe ei.Soacra are 82 de ani,şi este influenţat de cumnata.
Altă întrebare: unde să încep cu deschiderea succesiunii . de unde să încep -nu am avut copil din căsătorie.Mama lui trăieşte şi mai am o cumnată avară care are 4 băieţi.
Cumnata nu vrea să stau la adresa care mi-e înscrisă în C.I.-i-a sugerat lui soacrămea să-mi spună ca să-mi caut altă locuinţă...E foarte complicat ,de aceea vă rog să-mi spuneţi ce opţiuni pot avea...
Vă mulţumesc pentru răspuns...Eva
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 21:37, 19 Aprilie 2012
Dezbateti succesiunea la notarul de la pe raza Judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu. Va trebuie certificatul de deces, cel de casatorie al dvs. La mostenire Veniti in concurs cu fratele si mama defunctului, dvs avand 1/2 iar cei doi impreuna 1/2. Bani de asigurare este posibil sa II ridice soacra dvs depinde cum este facut contractul de asigurare cine este beneficiarul acestuia. Trebuie sa verificati. Dvs aveti un drept de abitatie referitor la Casa in care stati drept de abitatie pana la partajul succesoral daca intre timp nu va recasatoriti.
Mulţumesc pentru răspuns,Asigurarea nu e de asigurare ci de depunere.si beneficiarul e sotul,mamăsa e doar cea care e inscrisă ca a doua persoană la orice eventualitate.Ea a fost înscrisă deoarece era singur în anul2oo1.
Actele de care dispun actele masini, depunerile la bancă, a locuinţei începute înscrisul de la cf îmi trebuiesc...sau notarul le poate cere celorlalti mostenitori;dacă ea consideră---
Mergeti cu toate catele de proprietate care au apartinut defunctului.
Mi s-a spus că nu am dreptul la 1/2 din mostenirea lui ci doar 1/3 şi vin la masa succcesorală soacra şi cumnata ei având 2/3 din moştenire ... Iar locul de abitaţie în casa părintească cumnata îmi interyice, efectiv se opune să stau în camera care era a soţului în casa părintească. Cumnata stă la bloc, iar mie îmi interzice să stau în camera ce e a soţului.dar nu o face spunându.mi mie ci o aţîţă pe soacramea care are 82 de ani.. Vă rog să- mi spuneţi cum să procedey în continuare?
Dezbateti succesiunea si apoi cereti iesirea din indiviziune.

Alte discuții în legătură

Moºtenire fodoretelkaeva fodoretelkaeva Vă rog să-mi spuneţi;pentru deschiderea succesiunii după moartea soţului, este nevoie să se facă şi succesiunea socrului- acesta a murit acum 6 ani, ... (vezi toată discuția)
Mostenirea bunurilor proprii fodoretelkaeva fodoretelkaeva Bună seara, am o întrebare,nelamurire. 1.Bunurile proprii şi cele personale ale soţului mort cine îl moşteneşte.? Trăieşte mama şi sora ... (vezi toată discuția)
Are dreptul la partaj succesoral? danut74 danut74 vreau sa stiu daca sora vitrega a sotului meu are dreptul la partaj succesoral...situatia este urmatoarea:socrul meu cand sa casatorit a luato pe soacramea ... (vezi toată discuția)