avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa moartea sotului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa moartea sotului

Vă rog să-mi spuneţi paşii care să le urmez.:Soţul meu a murit la data de 24 febr,a.c.
de al ING a venit o poliţă de plată.La întrebarea mea de la agent :am primit răspunsul că soacra are dreptul de a primi acei bani pe care soţul a depus din anul 2oo1, si ea a fost înscrisă ca a doua persoană si acum se poate scoate. Eu am fost căsătorită cu el din anul 2oo6.Deci jumţtate din sumă au fost plătiţi în timpul căsătoriei.Dar cumnatul vrea neapărat să pună mîna pe ei.Soacra are 82 de ani,şi este influenţat de cumnata.
Altă întrebare: unde să încep cu deschiderea succesiunii . de unde să încep -nu am avut copil din căsătorie.Mama lui trăieşte şi mai am o cumnată avară care are 4 băieţi.
Cumnata nu vrea să stau la adresa care mi-e înscrisă în C.I.-i-a sugerat lui soacrămea să-mi spună ca să-mi caut altă locuinţă...E foarte complicat ,de aceea vă rog să-mi spuneţi ce opţiuni pot avea...
Vă mulţumesc pentru răspuns...Eva
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 21:37, 19 Aprilie 2012
Dar casa construită de noi - pe care nu am reuşit să terminăm, să fie locuibil,anul acesta urma s-o finalizăm - este intr.o curte cu casa părintească ,şi numele sotului în cartea funciară nu apare,doar a lui soacrămea.
In acest caz succesiunea si iesirea din indiviziune o veti face la instanta. Mergeti la un notar cu certificatul de deces al sotului dvs faceti declaratia de acceptare a succesiunii, precum si o incheiere prealabila si obligatorie instantei pentru a dezbaterea succesiunii. Apelati si la un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moºtenire fodoretelkaeva fodoretelkaeva Vă rog să-mi spuneţi;pentru deschiderea succesiunii după moartea soţului, este nevoie să se facă şi succesiunea socrului- acesta a murit acum 6 ani, ... (vezi toată discuția)
Mostenirea bunurilor proprii fodoretelkaeva fodoretelkaeva Bună seara, am o întrebare,nelamurire. 1.Bunurile proprii şi cele personale ale soţului mort cine îl moşteneşte.? Trăieşte mama şi sora ... (vezi toată discuția)
Are dreptul la partaj succesoral? danut74 danut74 vreau sa stiu daca sora vitrega a sotului meu are dreptul la partaj succesoral...situatia este urmatoarea:socrul meu cand sa casatorit a luato pe soacramea ... (vezi toată discuția)