avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... carte de identitate prin procura
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

carte de identitate prin procura

Buna ziua! Am si eu o intrebare: sunt in Italia dar nu am rezidenta aici si mi-a expirat buletinul de identitate. Daca merg la consulat si fac o procura prin care imputernicesc pe cineva din Romania(un membru al familiei) imi mai poate face buletinul? Intreb acest lucru pt ca am auzit la stiri ca buletinul de identitate nu se mai poate face decat in prezenta posesorului(titularului), insa nu stiu cat de bine am auzit sau am inteles aceasta stire , poate era vorba despre altceva si am inteles eu gresit, de aceea am decis sa va intreb pe dumneavoastra. Multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:45, 19 Martie 2012
Exista doua optiuni: reinnoirea cartii de identitate, prin procura intocmita la sectia consulara in favoarea unei persoane din tara sau deplasarea in Romania in vederea reinnoirii cartii de identitate.
Ba da, se poate face o procura speciala, insa acea procura se poate face doar daca actul dvs. de identitate este valabil - cartea spuneti ca v-a expirat, poate aveti pasaportul in termen.

Daca nu aveti pasaport sau este de asemenea expirat, singura varianta este sa va faceti titlu de calatorie si pe baza lui sa faceti o procura speciala pentru depunerea actelor de cineva din familie.

Titlul de calatorie va trebui trimis in tara odata cu procura speciala si cu celelalte acte necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de identitate expirata, calatorie in ue soringoldenkid soringoldenkid Buna seara ma numesc Sorin si as dori sa ma lamuriti intr-o problema........pe 27 ianuarie imi expira CI dar problema e ca eu sunt in Italia si pot veni acas ... (vezi toată discuția)
Pasaport expirat si carte de identitate valabila pana in februarie 2014 nataliabeatrice1983 nataliabeatrice1983 buna seara!eu sunt rezidenta in italia din 2007.am pasaportul expirat din 2010 si cartea de identitate romaneasca imi expira peste 1 an in februarie.eu nu pot ... (vezi toată discuția)
Pot obține buletin prin consulat dacă nu am niciun act de identitate valabil? GabLuta GabLuta Locuiesc in Irlanda si mi-am pierdut certificatul de naștere. De curând am aplicat pentru un certificat duplicat prin consulatul din Dublin, si-l voi avea la ... (vezi toată discuția)