avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contract de locatiune
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contract de locatiune

Sunt proprietarul unui imobil (persoana fizica).
Urmeaza sa inchei un contract de locatiune ,pe acest imobil,cu o persoana juridica.
Locatarul urmeaza sa -si stabileasca aici sediul social si un punct de lucru.Pentru asta ,fireste pasii legali la Registrul Comertului.
INTREBARI:
-pot sa raman cu domiciliul la aceasta adresa? (actualmente,desi nu locuiesc ,am stabilit domiciliul acolo,atat eu cat si membrii familiei);
-exista o varianta ,ca suma aferenta contractului (chiria),sa mi fie achitata in euro? nu in lei la cursul.....etc
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: leuca_luminita , utilizator 21:12, 19 Martie 2012
1. Da, puteti mentine domiciliul acolo.
2. SC-ul va trebui sa obtina in prealabil de la AFP o adeverinta, impreuna cu dvs.
3. Partile decid in ce valuta se plateste. Impozitul va fi platit in lei la cursul BNR
:offtopic:Interventie moderator:
@moweedy2

Deoarece ati raportat acest mesaj ca abuz cu urmatorul text atasat:
Utilizatori care au raportat mesajul (1)
moweedy2
Motiv:era neaparat necesara modificarea?

(Luni, 19 Martie 2012, 20:16)

...Ma simt obligata sa va raspund. Eu sunt cea care am editat titlul acestui topic. In calitate de moderator al acestui forum in atributiile pe care le avem fiecare dintre noi, intra si aceasta activitate. Aceea de a redenumi titlurile topicurilor. Ori Dvs. ati avut un titlu care nu exprima nimic din subiectul discutiei pe care ati deschis-o. Vi se pare sugestiv titlul pus de Dvs: "[...]Suna un prieten!..."? Mie nu. In sectiunea prevazuta special activitatii pe care o desfasoara moderatorii puteti citi toate acestea.:
O mare si importanta parte a activitate activitatii moderatorilor consta in redenumirea topicurilor intitulate insuficient de sugestiv de autorii lor, precum si incadrarea corecta a topicurilor in forum. Pana in prezent s-au strans o sumedenie de cazuri in care titlul este “problema”, “ajutor”, “ce sa fac” si altele asemenea, si au fost postate intrebari referitoare la, de exemplu, indemnizatia de crestere a copilului si la civil, si la dreptul muncii, si la asigurari sociale si la PFA (si in multe alte parti), iar astfel de cazuri trebuie corectate. Nu vorbim numai de cele noi, ci si de cele deja existente, in masura timpului de care dispune fiecare moderator. Cu toate acestea, activitatea mentionata mai sus este obligatorie pentru toti moderatorii, in scopul de a organiza corect forumul Avocatnet.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/pag...

Iar in art. 3.2 din Regulamentul de postare al mesajelor in forum este mentionat acelasi lucru, atat pentru utilizatori, consultanti sau moderatori:
3.2. Daca te-ai decis sa deschizi un topic nou, ai grija ca titlul sau sa fie unul decent si sa reflecte subiectul abordat. Asadar, te rugam sa ai in vedere ca titluri precum "Am o problema", „Speta” sau „Va rog sa ma ajutati” se potrivesc la majoritatea topicurilor din forum, asa incat ar fi de preferat sa iti rezumi solicitarea (de exemplu „Problema referitoare la divort”, „Executarea creantei fiscale”, etc).

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/tag...

Cu stima,
Gabriela Ionescu
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Alex_Munteanu a scris:

2. SC-ul va trebui sa obtina in prealabil de la AFP o adeverinta, impreuna cu dvs.

Adeverinta si certificatul de sediu NUse mai obtin separat inainte de Registru. Registrul transmite la ANAF cererea pentru eliberarea acestora. Asta e singura facilitate dupa implementarea "fantasticului " program informatic de la Registru ( atunci cand Registrul a fost inchis vreo sapatamana ian-feb)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cmi sau srl? care este mai avantajos privind darile catre stat? dr_dimitriu dr_dimitriu Situatia este asa: vreau sa preiau praxis-ul MF al unui SRL. Nu stiu daca eu trebuie sa fiu PFA, CMI, SRL ca sa-l preiau. 1. Ce forma de organizare trebuie ... (vezi toată discuția)
Despre regulile forumului Segarcea Segarcea Constat ca una din reguli este ca mentionarea numelor persoanelor fizice in mesajele din Forum este interzisa. Ce se intampla daca aceasta regula este ... (vezi toată discuția)