Intr-un proces poti sa ai calitatea de reclamant si parat in acelasi timp daca initial ai introdus o cerere in calitate de reclamant, dar paratul a formulat cerere reconventionala. Astfel esti raclamant-parat, iar partea adversa este parat-reclamant.
Instanta va studia toate capetele de cerere formulate de ambele parti, iar procesul "se va stinge" cum spuneti dvs. daca partile se impaca si dosarul ramane fara obiect.
Altfel, se vor administra probe de ambele parti si instanta va decide cine are dreptate.
A si B reclamanti. C parat. A si C vand drepturile litigioase lui X . acum x are dubla calitate ? si daca da -cum se incheie procesul-condittii . Multumesc.
Nu veti intalni aceasta situatie in viata reala. Este foarte putin probabil ca unul dintre reclamanti sa aiba aceleasi interese cu un parat, tocmai de aceea unul este reclamant si celalalt, practic la cealalta baricada, parat. Astfel, in cayul in care aveti o speta reala si va intereseaza un anumit aspect, adresati intrebarea cat mai corect cu putinta, pentru a primi un raspuns pertinent din partea membrilor acestei comunitati. Cu stima.
Aspectul problematic al dublei calitati este mai discutabil în situația în care intimatul decedeaza in timpul judecarii apelului iar singurul succesibil este apelanta, soră cu intimatul, care spune instanței că intelege sa-l mosteneasca pe intimat. In acest caz ce se intampla? ca nu s-ar putea judeca apelanta cu ea însăsi ca intimată. Nu s-ar mai respecta principiul contradictorialitătii. Apelantei nu-i convine solutia primei instante ca sa renunte la judecarea apelului.
Va rog,o lamurire
bufa
In sentinta mea si decizia de la apel scrie ca intimatul este municipiu,iar paratul primaria
.Inseamna ca instantele au considerat ca ambele figureaza in ... (vezi toată discuția)